Izgara Kuzu Köfte Kebab, Tortilla, BBQ Sos ve Baharatlı Yoğurt Dip ile

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Kuzu Kıyma - Zırhta Çekilmiş 1.0 kg
-
Kuyruk Yağı - Zırhta İnce Çekilmiş 300.0 g
-
Pul Biber 20.0 g
-
Tortilla Yufkası 20.0 adet
-
Su 200.0 ml
-
Süzme yoğurt 200.0 g
-
Hellmann’s Sarımsaklı Mayonez 235 g 100.0 g
-
Sumak 5.0 g
-
Kırmızı Acı Biber 10.0 adet
-
Limon (adet) 5.0 adet
-
Maydanoz, taze 50.0 g
-
Kırmızı Soğan 250.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin
- Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, sonra yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin.
- Dolaptan çıkarttığınız kebap harcınızı eşit toplar halinde koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak yassı bir şekil verin.
- Izgarayı hafifçe yağlayıp hazırladığınız kebapları ara ara çevirerek pişirin. Pişirme işlemini yaparken kebapları kurutmamaya özen gösterin, içlerinin sulu kalması her zaman lezzetli bir kebap için gereklidir.
- Pişen kebapları bir tabağa alıp yanında Hellmann's Barbekü Sos, baharatlı yoğurt dip, kırmızı acı biber, limon, dilimlenmiş kırmızı soğan ve kabaca doğranmış maydanoz ile servis edin.
- Baharatlı yoğurt dip için: Süzme yoğurt, Hellmann's Sarımsaklı Mayonez, sumak ve pul biberi bir karıştırma kabının içinde iyice karıştırın, tuzunu kontrol edip minik kaplarda servis edin.