Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Zeytinyağlı Enginar Hazırlanışı

  • Enginar göbeği 5 kg
  • Havuç, küp 1 kg
  • Patates, küp 1 kg
  • Bezelye iç 500 g
  • Zeytinyağı 300 ml
  • Ayçiçek yağı 500 ml
  • Kuru soğan 1 kg
  • Toz şeker 20 g
  • Tuz 10 g
  • Buğday unu 30 g
  • Su 8 l
  • Taze dereotu 50 g
  • Yumurta sarısı 70 g
  1. Zeytinyağlı Enginar Hazırlanışı

    Tencerenin içinde yumurta sarısını, unu çırpın ve zeytinyağı ile ayçiçekyağını karıştırıp az az dökün ve çırpma teli ile hızlıca karıştırın. Koyulaşan sosa suyu, toz şekeri, tuzu ve Knorr İtalyan Salata Sosunu ilave edin, süzdürün ve kaynamaya alın. Sosun kaynamasına yakın enginarları ve bütün kuru soğanı ilave edin. Kısık ateşte 15 dk. kaynatın ve patatesleri, havucu ekleyip 10 dk. daha kısık ateşte kaynatın. Servis ederken bezelye, dereotu ilave edin ve servise hazır hale getirin.