Sebze Frittata
Unilever Food Solutions'da "Sebze Frittata" nın şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Sebze Frittata Hazırlanışı
-
Kuru soğan, küp 1.5 kg
-
Yeşil biber- küp doğranmış 1.5 kg
-
Kırmızı kapya biber, küp doğranmış 1.5 kg
-
Sarımsak (minik doğranmış) 25.0 g
-
Zeytinyağı 750.0 ml
-
Patates, küp (haşlanmış) 4.0 kg
-
Kabak, içi alınıp küp doğranmış 1.5 kg
-
Dondurulmuş ıspanak 2.0 kg
-
Yumurta 100.0 adet
-
Knorr Tikka Masala Çeşnisi 200.0 g
Hazırlık
-
Sebze Frittata Hazırlanışı
Zeytinyağının yarısı ile soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Pişince bunları tencereden çıkarıp kenara alın. Aynı tencereye zeytinyağının geri kalanını ekleyin. Yağ kızınca patatesleri ekleyip kızarıncaya kadar pişirin, sonra kabakları ve en sonda ıspanağı ilave edip 4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, sonra sotelediğiniz sebzeleri içine ekleyin. Bu karışımı yağlanmış ve yapışmaz fırın tepsisinin içine 2 parmak kalınlığında yayın. Tepsinin üstünü kapatıp 180 derecelik fırında yumurta içini çekip katılaşıncaya kadar pişirin. Daha sonra tepsinin üstünü açın ve biraz daha pişirerek üstünün kızarıp renk almasını sağlayın. Daha sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.