Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Patlıcan, Bostan 5 adet
  • Kırmızı Biber, közlenmiş 200 g
  • Enginar, haşlanmış, küp 5 adet
  • Domates, kiraz 200 g
  • Patlıcan, közlenmiş 500 g
  • Arpacık soğanı 50 g
  • Zeytinyağı 100 ml
  • Sarımsak, küp 5 g
  • Maydanoz, taze 5 g
  • Kekik, taze (ince kıyım) 3 g
  • Biberiye, taze (ince kıyım) 2 g
  • Fesleğen, ince kıyılmış 5 g
  • Yeşil Zeytin, çekirdeksiz, doğranmış 100 g
  • Peynir, Mozarella 350 g
  • Kapari Çiçeği 5 adet
  • Kekik Dalları 20 g
  1. Hazırlanışı

    • Patlıcanları uzunlamasına ortalarından kesin ve kabuk kısımları kalacak şekilde içlerini boşaltın. Daha sonra patlıcanları acımsı tatlarının gitmesi için tuzlu soğuk suda birkaç saat bekletin.
    • Kızdırdığınız bir tavanın içerisine yağı döküp sarımsak ve soğanları soteleyin. Daha sonra közlenmiş patlıcanları ilave edin. Daha sonra kenara alın ve enginarları, közlenmiş biberi, yeşil zeytini, kiraz domateslerin yarısını, taze aromatik baharatları ve Knorr Chef's Sebzeli Çeşni'yi ilave ederek karıştırın. Tuz ve biberini kontrol edin, gerekiyorsa ilave edin.
    • Hazırladığınız bu iç malzemesini kuruladığınız patlıcanların içlerine doldurun.
    • Mozzerella peynirini küçük parçalara ayırın ve patlıcanların üstlerini tamamen kapatacak şekilde dizin.
    • Biraz kekik yaprağı serpiştirin ve kiraz domateslerin kalan diğer yarısını ekleyip 200 ⁰C derecelik bir fırına atın, peynirleri iyice kızarana kadar pişirin.
    • Patlıcanlar pişince fırından çıkartın, kapari çiçeği taneleri ve kekik dalları ile dekorlayıp hemen servis edin.
+