Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Karamelize Bal Kabağı

Kızarmış Adaçayı ve Kıvırcık Karalahana (Kale)

  • Yaprak Adaçayı 20.0 adet
  • Demet (Lacinato) Kıvırcık Karalahana (Kale), sapından sıyrılmış ve kabaca doğranmış 1.0 adet
  • Kabak Çekirdeği, kavrulmuş iç 120.0 g
  • Sıvı Yağ
  • Kuru İsot Biberi 3.0 adet
  • Sarımsak, diş 2.0 adet
  • Sıvı Yağ 100.0 ml

Çırpılmış Beyaz Peynir

Pita Ekmeği

  • Tahıldan Pita Ekmeği, çıtır çıtır kızarmış 10.0 adet
  • Yeşil Elma, brunuaz doğranmış 175.0 g

Sıcak Ballı Karamelize Bal Kabağı Tostada nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Karamelize Bal Kabağı

    • Bal kabağını önce sıcak balla karıştırıp sonra yağ, kekik, Knorr Sebzeli Çeşni, sarımsak, tarçın ve tütsülenmiş toz kırmızı biberi ilave edip karıştırın.
    • Pişirme kâğıdı serilmiş bir tepsiye koyup altınımsı kahverengi renk alıp karamelize olana dek 230°C’de fırında yaklaşık 25 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin.
  2. Kızarmış Adaçayı ve Kıvırcık Karalahana (Kale)

    • Salsa Macha için: Sarımsağı brunoise doğrayın. Kurutulmuş biberleri iyice kavurun acısı ve rengi yağa çıkana kadar. Tüm malzemeleri blender'a ekleyip iyice çekin.
    • Adaçayı ve kıvırcık karalahana yapraklarını kızartın. Yağdan çıkarıp tuzlayın.
    • Orta büyüklükteki bir kâsede adaçayı, kıvırcık karalahana ve kabak çekirdeği karışımını ufalayın. Ufalanmış karışıma, karışımı kaplamaya yetecek miktarda salsa macha ilave edip karıştırın.
  3. Çırpılmış Beyaz Peynir

    • Malzemelerin hepsini pürüzsüz ve puf puf olana dek çırpın. Kullanacağınız zamana dek buzdolabına kaldırın.
  4. Pita Ekmeği

  5. 1 Porsiyon Sunumu

    • Tostada’ları sunuma hazır hale getirmek için kızarmış pita ekmeğinin üstüne çırpılmış beyaz peynir sürün. Üstüne bal kabağını koyun.
    • Üstüne ufalanmış adaçaylı karışımı serpiştirin. Brunuaz doğranmş elmalarla süsleyin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu