Kıymalı Patates Fırın | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Kıymalı Patates Fırın Hazırlanışı

  • Dana kıyma 7.5 kg
  • Havuç 2.5 kg
  • Bezelye 2 kg
  • Su (Knorr Bolonez Makarna Sosu için) 3 l
  • Knorr Pratik Patates 2 Kg 600 g
  • Su 4.5 l
  • Tereyağı 150 g
  • Süt 500 ml
  • Tuz 20 g
  • Rama krema 250 ml
  • Muskat 10 g
  1. Kıymalı Patates Fırın Hazırlanışı

    Kıymayı bir tencerede kavurun, daha sonra havuç ve bezelyeleri sırasıyla ekleyip pişirin. Başka bir tencerede suya Knorr Bolonez Makarna Sosunu ilave edin ve karıştırarak kaynatın. 3-4 dakika kadar orta ateşte pişirip sebzeli kıymaya ilave edin. Hepsini birlikte kaynatıp 2-3 dakika kadar daha pişiriniz. daha sonra bu karışımı derin bir fırın küvetinin içine yayın. Patates püresi için suyu 80-85 dereceye kadar ısıtıp içine tereyağı, süt, tuz, krema ve muskatı ekleyin, daha sonrada Knorr pratik patatesi ilave edip çırpma teliyle çırparak patates püresini elde edin. Daha sonra bu püreyi sebzeli kıyma karışımının üstüne çok düzgün bir şekilde yayın. 180 derecelik fırında üstü nar gibi kızarana dek pişirin. Biraz dinlendirip servis edin.