Sebzeli Biber Dolması

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Havuç 500 g
-
Kereviz 1500 g
-
Kabak 1250 g
-
Yeşil dolmalık biber (orta boy) 100 adet
-
Karabiber, çekilmiş 30 g
-
Pirinç 200 g
-
Kuru soğan 400 g
-
Su 3500 ml
-
Zeytinyağı 100 ml
-
Maydanoz, ince kıyım 10 g
-
Taze nane, ince kıyılmış 10 g
-
Domates (rendelenmiş) 750 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Bir kabın içinde rendelenmiş havuç-kabak-kereviz, karabiberi, pirinci, kuru soğanı, rendelenmiş domatesi, maydanozu, naneyi, zeytinyağını karıştırın ve yoğurun.
- Biberleri kesin ve çekirdekli yerlerini çıkarın, üst kısımları kapak şeklinde kalsın.
- Hazırlanan sebzeli pirinç karışımını, biberlerin içlerine doldurun ve küvete dizin.
- Ayrı bir tencerede su, Knorr Et Bulyon (isteğe bağlı), Knorr Sebzeli Çeşni’yi kaynatın ve biberleri koyduğunuz küvete ilave edin.
- 100 derece buharda 20-30 dakika arası pişirin.
- Sonra da direkt kızartmada renk aldırarak servise hazır hale getirin.