Fırınlanmış Peynirli Makarna | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Makarna, rigattoni 4000 g
  • Tereyağı 600 g
  • Un, buğday 400 g
  • Süt 10000 ml
  • Tuz 30 g
  • Biber 10 g
  • Peynir, Taze Kaşar rendelenmiş 3000 g
  • Cheddar Peyniri, rendelenmiş 1000 g
  1. Hazırlanışı:

    • Hafif tuzlu ve kaynamakta olan suda makarnaları haşlayın, bu işlemi yaparken paket üzerindeki direktifleri takip edin.
    • Makarnaların al dente olmasına dikkat edin. Tereyağını bir tencereye atın ve orta harlı ateşte eritin, sonra unu atıp karıştırarak esmerleşene kadar kavurun.
    • Sonra sütü, tuzu ve biberi ilave edip çırparak karıştırın.
    • Sos koyulaşıp kabarcıklar patlamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 6 dakika kadar karıştırarak pişirin.
    • Peynirini ilave edin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Süzdürdüğünüz makarnaları bu sosun içine atıp karıştırın.
    • Makarnaların hepsini alabilecek ve fırına atabileceğiniz sığ bir pişirme kabının içini yağlayıp makarna karışımını boşaltın.
    • 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
    • Kabarcıklar yoğunlaşınca fırından çıkartın ve üstünün daha fazla kızarmasını istiyorsanız salamandrada bir kaç dakika tutarak istediğiniz kızarma görüntüsünü elde edin.
    • Üstüne taze kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.