Fırınlanmış Peynirli Makarna

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Makarna, rigattoni 4000 g
-
Tereyağı 600 g
-
Un, buğday 400 g
-
Süt 10000 ml
-
Tuz 30 g
-
Biber 10 g
-
Peynir, Taze Kaşar rendelenmiş 3000 g
-
Cheddar Peyniri, rendelenmiş 1000 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Hafif tuzlu ve kaynamakta olan suda makarnaları haşlayın, bu işlemi yaparken paket üzerindeki direktifleri takip edin.
- Makarnaların al dente olmasına dikkat edin. Tereyağını bir tencereye atın ve orta harlı ateşte eritin, sonra unu atıp karıştırarak esmerleşene kadar kavurun.
- Sonra sütü, tuzu ve biberi ilave edip çırparak karıştırın.
- Sos koyulaşıp kabarcıklar patlamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 6 dakika kadar karıştırarak pişirin.
- Peynirini ilave edin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Süzdürdüğünüz makarnaları bu sosun içine atıp karıştırın.
- Makarnaların hepsini alabilecek ve fırına atabileceğiniz sığ bir pişirme kabının içini yağlayıp makarna karışımını boşaltın.
- 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Kabarcıklar yoğunlaşınca fırından çıkartın ve üstünün daha fazla kızarmasını istiyorsanız salamandrada bir kaç dakika tutarak istediğiniz kızarma görüntüsünü elde edin.
- Üstüne taze kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.