Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoliyi pişirmenin birden çok daha fazla yolu var. Bu küçük yeşil ağaçları şu yöntemlerle pişirebilirsin:

  • Buharda pişirme: Böylece besin değerini kaybetmeyecektir. 

  • Brokoli haşlama: Brokolileri üstlerine çıkacak kadar su ekleyip haşlayabilirsin. 

  • Brokoli kızartma: Brokolileri kızartabilirsin. 

  • Brokoli kavurma: Brokolileri zeytinyağında kavurarak da afiyetle tüketebilirsin. 

Brokolileri tüketmenin en sağlıklı yolu tabii ki onları haşlamak. Peki brokoliyi haşlarken nelere dikkat etmelisin, brokoli haşlama nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir bir bakalım:

  1. Bir tencereye brokolileri çok aşmayacak kadar su doldur ve içine 1 tatlı kaşığı kadar da tuz ekle.

  2. İçine birkaç damla da limon suyu ekle. Bu, brokolinin kaynarken çıkardığı kokuyu alacaktır. 

  3. Ocaktaki su kaynama noktasına denk geldiğinde içine çiçekli kısımları üstte olacak şekilde yerleştir.

  4. Brokoli haşlama suyu tam olarak kaynar olmamalı.

  5. Brokolileri kaynayan suda fazla tutmamalısın. Brokoli haşlama süresi 2 ya da 3 dakikayı geçmemelidir. Aksi halde besin değerini kaybedebilir. 

  6. Haşlanmış olan brokolileri canlı yeşil renklerini kaybetmemeleri için haşlama suyundan çıkarıp buzlu su dolu bir kaba al ve 2 dakika kadar da burada bekletip şokla. 

  7. Brokolileri haşlarken tencere kapağını mutlaka açık bırakmalısın. 

  8. Brokolileri kaynama noktasına yakın olan suya attıktan sonra ocağın altı da kısık olmalı.

 

Brokoli Nasıl Tüketilmeli?

Brokoli ile yapılabilecek yüzlerce farklı ve lezzetli tarif var. Brokoli ile neler yapabileceğine bir bakalım: 

  • Brokolileri kullanarak enfes bir çorba yapabilirsin. Özellikle tüm vitamin değerlerinin korunduğu bir çorba, eğer krema ilavesi de kullanırsan tadına doyum olmayan bir keyfe dönüşür. 

Brokoli Nasıl Tüketilmeli?
  • Brokolilerle enfes ve yüzlerce farklı çeşitli salatalar yapabilirsin.

Brokoli Nasıl Tüketilmeli?

Brokoli ile zeytinyağlı nefis bir yemek yapabilirsin.

Brokoli Nasıl Tüketilmeli?
  • Brokoli ile püreler, dip soslar yapabilirsin.

Brokoli Nasıl Tüketilmeli?
  • Et ve tavuk yemeklerine de oldukça yakışır.

Brokoli Nasıl Tüketilmeli?

Brokoli ile yapabileceğin birbirinden güzel ve farklı iki adet tarifimiz de var:

Kremalı Taze Brokoli Çorbası

Bu enfes çorbanın daha detaylı ölçülerine ve detaylarına linkten ulaşabilirsin şefim.

Malzemeler

  • Brokoli

  • Sızma Zeytinyağı

  • Tereyağı

  • Knorr Chef's Sebzeli Çeşni 

  • Taze Ispanak

  • Su

  • Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 

  • Limon kabuğu, rendelenmiş

  • Rama Krema, çırpılmış

  • Kavrulmuş Susam

  • Kabak Çekirdeği, kavrulmuş iç  

  • Keten Tohumu, kavrulmuş

  • Knorr Tavuk Suyu Toz Bulyon

Hazırlanışı 

  • Su ile ayrı bir kabın içinde Knorr Chef’s Sebzeli Çeşni, Knorr Tavuk Suyu Bulyon'u karıştır ve homojen hale getir.

  • Ocakta tencere içinde zeytinyağı ve tereyağını karıştır, üzerine hazırlanan tavuk suyunu ekle.

  • Geri kalan suyu da ilave et ve kaynamaya bırak.

  • Kaynayan suyun içine brokoli ve ıspanakları ekle.

  • Renkleri solmayacak şekilde yumuşayıncaya kadar pişir.

  • Rama Krema, limon kabuğu, tuz, karabiberi ekle, 2 dakika daha kaynat ve kenara alıp blender yardımı ile çek.

  • Hazırlanan çorbayı çırpılmış krema ve kavrulan tohumlar ile servise hazır hale getir.

Dana Eti Haşlama, Brokoli ve Portakal Suyu ile

Bu nefis et yemeğinin detaylarına ve ölçülerine linkten ulaşabilirsin şefim. 

Malzemeler

  • Brokoli- Yıkanmış ve Küçük Parçalara Ayrılmış

  • Portakal suyu (adet)

  • Portakal kabuğu, rendelenmiş

  • Soya Sosu, Az Tuzlu

  • Portakal marmelatı

  • Nişasta, Mısır

  • Ayçiçek yağı

  • Dana Eti - İnce Dilimlenmiş

  • Sarımsak (İnce Kıyılmış)

  • Knorr Et Suyu Toz Bulyon 

  • Brokoli- Yıkanmış ve Küçük Parçalara Ayrılmış

  • Portakal suyu (adet)

  • Portakal kabuğu, rendelenmiş

  • Soya Sosu, Az Tuzlu

  • Portakal marmelatı

  • Nişasta, Mısır

  • Ayçiçek yağı

  • Dana Eti - İnce Dilimlenmiş

  • Sarımsak (İnce Kıyılmış)

  • Knorr Et Suyu Toz Bulyon 

Hazırlanışı 

  • Portakal suyu, portakal zest, soya sos, Knorr Et Suyu Toz Bulyon, portakal marmelatı ve mısır nişastasını bir kaba koyarak nişasta tamamen eriyene dek karıştır.

  • Brokolileri kaynar suda 2 dakika haşlayıp buzlu suyu çıkart ve sonra süzdür.

  • Bir tavaya yağı koyarak iyice kızdır.

  • Daha sonra etleri ve sarımsağı ekleyerek sotele, tavada biriken fazla yağı süzdür.

  • Etler pişene dek sotelemeye devam et.

  • Sosu ilave et ve sos koyulaşmaya başlayıncaya kadar kaynat.

  • Ateşten al ve brokolileri ilave et.

  • Derin bir kâseye alarak portakal zest serpiştir ve servis et.

Bu ve bunun gibi eşsiz, benzersiz tarifler ve yepyeni reçetelerle herkesi şaşırtacağına ve şef yeteneklerini kullanacağına eminiz şefim. Brokoliler onları kullanman için seni bekliyor!