Risotto Tarifinin Püf Noktaları | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Denizden ne çıksa mutfaklarında kullanan İtalyanlar için deniz mahsullü yemeklerin yeri ise apayrı. Gel şefim, beraberce dillere destan, tadı damaklarda iz bırakan, nefis ve leziz bir deniz mahsullü risotto yapmanın püf noktalarına bakalım.

Risotto Yapmanın Püf Noktaları 

En nefis deniz mahsullü risottoyu yapabilmen için püf noktalarına bir göz at:

  • Risotto için gerekli olan Arborio pirinci vakumlu paketlerde satılır ve açılmadığı sürece yaklaşık iki sene tazeliğini korur. Açtığın paketi ise hava almayacak şekilde muhafaza edebilir, serin bir yerde saklayabilirsin. 

 

Deniz Mahsullü Risotto
  • Risotto için kullanacağın Arborio pirincini asla yıkama çünkü içindeki nişasta sana lazım. 
  • Risotto yaparken pirinç taneleri şeffaflaşana dek kavurmalı, pirinçler suyunu çektikçe tekrar et, tavuk, balık ya da sebze suyu ilavesi yapmalısın. 
  • İçindeki nişastayı rahatça salıp, kremamsı bir dokuya kavuşması için, her bir tanenin iyice yağa bulandığından emin ol ve risotton için kullanacağın yağ miktarında pinti davranma.
  • 18 dakikadan fazla pişirmemeye ve sürekli aynı yönde karıştırmaya ise çok dikkat et. 

Hem göze hem de mideye hitap eden, özenli ve seçkin bir yemek olan deniz mahsullü risottoyu keyifle pişirip, iştahla servis edebilirsin. Afiyet olsun.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.