Deniz Ürünleri Salatası Püf Noktaları | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Haydi şefim, Akdeniz mutfağının göz bebeği olan deniz ürünlerinden; ahtapot, karides, levrek, kerevit, midye ya da kalamar, ne bulursak birleştirelim ve tadı damaklarda iz bırakacak enfes bir deniz mahsullü salata yapmanın püf noktalarına bakalım. 

Deniz Ürünleri ile Salata Yapmanın Püf Noktaları 

Taze Midyeler

Deniz mahsulleri diğer et proteinlerine göre çok daha kolay emilir. Bu leziz ürünlerin tadını daha da çarpıcı kılmak ve onlardan daha çok fayda sağlamak için ise dikkat etmen gereken birkaç püf noktası var:

  • Deniz mahsullü salatalar, özellikle sebze yemeklerinin, pilav ya da balık yemeklerinin yanına çok iyi gider. 
  • Deniz ürünlerini seçerken ve kullanırken çok dikkatli olmalı, bol suyla yıkamalı ve tazeliklerinden emin olmalısın. 
  • Eğer taze deniz ürünleri kullanma imkânın yoksa, dondurulmuş olarak kullanacağın deniz ürünlerinin uygun şartlarda dondurulup, gerektiği gibi muhafaza edilip edilmediğini kontrol etmelisin. 
  • Salatada kullanacağın zeytinyağı mutlaka iyi kalite bir yağ olmalı. 
  • Zeytinyağı, deniz ürünlerinin içerisindeki vitaminlerin mide tarafından emilmesini kolaylaştırır.
  • Limon veya sirke ise, deniz ürünlerinin kendine has yağlı tadının dengelenmesini sağlar. 
  • Midye satın alırken, eğer kabuğu aralıksa ve kolayca kapatılamıyorsa o midyeyi asla satın alma, bozulmuş demektir.

Deniz mahsulleri ile taçlandırılmış leziz bir salatayı hem yaparken hem de sunarken çok seveceksin. Şimdiden senin ellerine, yiyenlerin de ağızlarına sağlık. 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.