Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oteller_Icin_Dunya_Mutfagi_1

1. Tay Mutfağı

Tay yemek trendi yerli, yabancı misafirler tarafından sevilen daha basit ve daha özgün yemeklere yöneliyor. Özellikle pad thai, hoi thod (Tay usulü kızartılmış midye), khao soi (Tay usulü hindistan cevizli-körili erişteli çorba), Tay usulü pilav üstü tavuk, yapışkan pirinçli kızartılmış tavuk ve som tam (papaya salatası) gibi yemeklerle ilginin odağında sokak yemeklerinin olması bekleniyor. Oteller de sokak yemeği trendine kapılarak taze, temiz malzemeler, hijyenik pişirme yöntemleri kullanarak yemeklerini daha da cazip hale getirmeye başlıyorlar. 

Yabancılar başta olmak üzere müşterilerin çoğu geleneksel Tay yemeklerini denemek için sabırsızlanıyor olsalar da, modern Tay yemekleri de özgün tatlarıyla popülerliklerini hızla artırıyor. Yeni deneyimler arayan turistler; farklı yeni aromaları kaliteli servis ve zarif sunum ile bir araya getiren “fine-dining” deneyimi arayan müşteriler için ideal bir seçenek. Oteliniz tariflerine mango ve şadok gibi yerel meyveleri ilave ederek veya mümkün olduğunda mevsimine uygun yemekler sunarak kendi modern Tay yemeklerini yaratabilir.

Oteller_Icin_Dunya_Mutfagi_2

2. Batı Mutfağı

Son dönemde, Tay mutfağı gibi Batı mutfağının da daha basit ve kendine özgü olması bekleniyor. Batı mutfağı, biftek, çorba ve yahniler, kızarmış patatesler (mücver, cips vb.) pizzalar, makarnalar, burgerler, makarna ve peynirler, köfte, tavuklu tart ve ızgara peynir gibi yemeklerden oluşuyor. 2018 yılında trend, bu Batı yemeklerini Tay mutfağından malzemelerle birleştirerek Batı soslu yerel yemekler yaratmaya doğru yöneliyor.

Modası asla geçmeyen Batı yemeklerinden biri de biftek. Menünüze kurutulmuş biftekleri de ekleyebilirsiniz. Normal biftekle aynı ölçüde sulu olmasının yanı sıra, daha baharatlı ve çeşnili olmasının getirdiği avantajla eşsiz bir aromaya sahip. Biftekler müşterilerin damak tadına göre pişirilebilir. Ayrıca, paylaşımlı tabaklar için biftekleri dilimleyebilirsiniz.

Oteller_Icin_Dunya_Mutfagi_3

3. Asya Mutfağı

Asya yemek trendi konusunda Çin mutfağının en büyük cazibe unsurlarından biri olacağı tahmin ediliyor. Çok sayıda otel Çinli turistlerin (özellikle de 40 ve üzeri yaşta olanların) ihtiyaçlarını karşılamak için menülerinde en azından birkaç Çin yemeği bulunduruyor. 

Otel menünüze Çin yemekleri eklemeyi planlıyorsanız, işte size 3 öneri:

  1. Yağda ve buharda pişmiş Çin mantısı
  2. Yüksek kaliteli malzemelerin kullanıldığı popüler ve tüketilmeye hazır alakart yemekler.
  3. Ördek kızartması gibi ızgara ve kızartma etler. Özgün bir aroma yaratmak için farklı baharatlarla denemeler yapabilirsiniz.
Oteller_Icin_Dunya_Mutfagi_4

4. Vejeteryan ve Vegan Mutfağı

Vejeteryan yemek trendini anlatan 3 sözcük var: sağlıklı, sağlıklı, sağlıklı. Oteliniz vegan, vejetaryen, glutensiz gıdalar tüketen ve sağlığına önem veren misafirlerinizin ihtiyaçlarını karşılamak için sağlıklı yemekler hazırlamalı. Azınlık olabilirler, fakat yüksek satın alım gücüne sahipler ve ihtiyaçlarını karşılamanız gelirlerinizde büyük artış sağlayabilir. 

Bu yıl Doğu ve Batı kaynaklı malzemeleri farklı ülkelerin yemek hazırlama tarzlarıyla birleştirmeye odaklanın. En çok öne çıkan 4 malzeme mantar, yosun, soya peyniri ve peynir olmakla birlikte, kuru fasulye, barbunya, darı ve tatlı patates. Bu malzemeleri çeşitli pişirme tarzlarıyla karıştırarak barbunyalı masala, mantar tandır, hatta baharatlı mantarlı börekler yaratabilirsiniz.

Bu yemek trendleri size otel menünüzü misafirlerin sürekli değişen damak tatlarına uyum sağlayacak şekilde güncelleme ve yenileme fırsatı sağlıyor. Bu bilgileri kullanarak uluslararası misafirlerinizi memnun edecek yeni ve özgün yemekler bulun ve konuklarınızın tekrar tekrar geleceği başarılı bir işletme yaratabilirsiniz.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.