Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Biftek Sütle Nasıl Marine Edilir? 

biftek marinasyon

Biftek eti nasıl marine edilir diye merak ediyorsan bilmen gereken ilk şey, marine ederken biftek etinin kesinlikle dövülmemesi gerektiğidir. Biftek etini sütle marine etmek için eti derince bir kâseye alabilir ve üstüne süt ekleyebilirsin. Daha sonra zeytinyağı ve çeşitli baharatlar ile de tatlandırabilirsin. Bazı şefler soğan suyunu da bu karışıma eklemeyi uygun görür. Burada tercih tamamen senin şefim. 

Bu şekilde süt ile hazırlanmış bir marinede biftek etinin yaklaşık 2-3 saat kadar beklemesi yeterli olacaktır. Daha uzun süreli bekletmelerde daha da güzel sonuçlar alabilirsin şefim. 

Dana Biftek Nasıl Marine Edilir? 

biftek

Dana bifteği de marine etmek için diğer et çeşitlerinde olduğu gibi asit, yağ ve aroma vericilerden faydalanmak gerekir. Dana biftek marinesi için yağ kullanacaksan genellikle zeytinyağı tercih edildiğini bilmelisin şefim. Asidik olarak ise soğan ya da sarımsak, limon ya da sirke kullanabilirsin. Aroma verici olarak kullanabileceğin baharatlar; biberiye, adaçayı, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz olabilir. Baharat konusunda tercih tamamen sana kalıyor şefim. Bu malzemelerden hazırlayacağın bir marinasyonda eti bir gece kadar dinlendirmek, en güzel sonucu almana yardımcı olacaktır. 

Kuzu Biftek Nasıl Marine Edilir? 

biftek

Kuzu marinasyonunda; bonfile, kontrafile veya antrikot eti iki santim kalınlığında biftek şeklinde kesilmedir. Yine aroma verici olarak tuz ve diğer isteğe bağlı seçeceğin baharatlar, asidik olarak sarımsak ve yağ olarak da zeytinyağı oldukça leziz sonuçlar almanı sağlar.

Bu noktada not almanda fayda var; tüm bu marinasyon yöntemlerini tavuk eti için de kullanabilirsin şefim. 

Mangalda Biftek Nasıl Marine Edilir? 

biftek

Mangal için eti hazırlamak farklı bir marinasyon yöntemini uygulamayı gerektirir. Ancak mangal için biftek marine etmenin temelinde de tüm marine işlemlerinde yatan mantık vardır. Asit ve yağ dengesini sağlamak, mangalda pişireceğin etin lezzetini kat be kat artırır. Mangal için kullanacağın et, mangala uygun olmalı ve ortalama iki cm kalınlığında olmalıdır. Örneğin; haşlamalık bir eti mangalda yapamazsın. İnce bir et tercih edersen de mangalda hızlıca kuruyacağı için keyifli olmaz. Bu noktalara dikkat ettiğinde nefis bir lezzet ortaya çıkacağı kesin. 

En güzel ve özel marinasyonu hazırlayacağına eminiz şefim. Şimdiden ellerine sağlık!

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.