Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Zeytin Yağlı Enginar

  • Enginar göbeği 1500.0 g
  • Havuç, küp 300.0 g
  • Patates, küp 300.0 g
  • Bezelye, iç 150.0 g
  • Zeytinyağı 100.0 ml
  • Ayçiçek yağı 150.0 ml
  • Kuru soğan 250.0 g
  • Toz şeker 5.0 g
  • Tuz 4.0 g
  • Un, buğday 10.0 g
  • Su 2500.0 ml
  • Dereotu, taze 15.0 g
  • Knorr Fesleğenli ve Kekikli Salata Sosu 750 g 15.0 g
  • Yumurta sarısı 20.0 g
  1. Zeytin Yağlı Enginar

     

    • Tencerenin içinde yumurta sarısını, unu çırpın ve zeytin yağı, ayçiçek yağını karıştırıp az az dökün ve çırpma teli ile karıştırın.
    • Koyulaşan sosa suyu, toz şekeri, tuzu ve Knorr Fesleğenli Kekikli Salata Sosunu ilave edin süzdürün ve kaynamaya alın.
    • Sosun kaynamasına yakın enginarları ve bütün kuru soğanı ilave edin.
    • Kısık ateşte 15 dk. kaynatın ve patatesleri, havucu ekleyip 10 dk. daha kısık ateşte kaynatın.
    • Servis ederken bezelye, dereotu ilave edin ve servise hazır hale getirin.