Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Zeytin Yağlı Enginar

  • Enginar göbeği 1500 g
  • Havuç, küp 300 g
  • Patates, küp 300 g
  • Bezelye, iç 150 g
  • Zeytinyağı 100 ml
  • Ayçiçek yağı 150 ml
  • Kuru soğan 250 g
  • Toz şeker 5 g
  • Tuz 4 g
  • Un, buğday 10 g
  • Su 2500 ml
  • Dereotu, taze 15 g
  • Yumurta sarısı 20 g
  1. Zeytin Yağlı Enginar

    • Tencerenin içinde yumurta sarısını, unu çırpın ve zeytin yağı, ayçiçek yağını karıştırıp az az dökün ve çırpma teli ile karıştırın.
    • Koyulaşan sosa suyu, toz şekeri, tuzu ve Knorr Fesleğenli Kekikli Salata Sosunu ilave edin süzdürün ve kaynamaya alın.
    • Sosun kaynamasına yakın enginarları ve bütün kuru soğanı ilave edin.
    • Kısık ateşte 15 dk. kaynatın ve patatesleri, havucu ekleyip 10 dk. daha kısık ateşte kaynatın.
    • Servis ederken bezelye, dereotu ilave edin ve servise hazır hale getirin.