Köri Soslu Tavuk
Köri sosu ve tavuğun vazgeçilmez birlikteliği bu tarifte Köri Soslu Tavuk şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Sos İçin:
-
Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 1 L - Çok Amaçlı Kullanım 1500.0 ml
-
Karabiber 2.0 g
-
Tuz 5.0 g
Tavuk İçin:
-
Ayçiçek yağı 150.0 ml
-
Kırmızı Dolmalık Biber, küp 200.0 g
-
Tavuk Göğsü, küp 2000.0 g
-
Yeşil Dolmalık Biber, küp 200.0 g
-
Kuru soğan, küp 300.0 g
-
Sarımsak (ince doğranmış) 15.0 g
-
Kültür Mantarı, küp 400.0 g
Hazırlık
-
Sos İçin:
- Rama Krema, Knorr Tikka Masala Çeşni, karabiber, tuz ekleyin ve kısık ateşte 5 dk kaynatın.
-
Tavuk İçin:
- Tavada ayçiçek yağı ile tavukları soteleyin.
- Tavukların pişmesine yakın sırasıyla kuru soğan, sarımsak, mantar, yeşil dolmalık biber, kırmızı dolmalık biber ekleyin ve soteleyin.
-
Servis İçin:
- Sosu ekleyerek servise hazır hale getirin.