Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Güllaç

Ramazan ayına has tatlıların başında olan güllaç Osmanlı’dan günümüze taşınan bir geleceğin temsilcisi. Osmanlı döneminde Ramazan için yapılan hazırlıklarda mutlaka güllaç ve gül suyu bulunur ve bu çiçek aromalı tatlıya ayrı bir önem verilirdi. Nişasta ile hazırlanan güllaç yapraklarının gül suyu ve su karışımı ile ıslatılıp ince çekilmiş fındık içi ile kat kat döşenmesiyle hazırlanan bu nefis tatlı, süt ve şeker eklenerek tatlandırılır. Keyifle yenilen bu hafif tatlı nar taneleri ile süslenerek servis edilir.

2. Zerde

Osmanlı mutfağının gözde tatlılarından olan zerde özel günlerde ve Ramazan ayında yapılırdı. Zerde tatlısının bu kadar sevilmesinin nedeni göz alıcı altın rengidir. Zerde yapımında safran, bal, pirinç, gül suyu, kuş üzümü ve nar kullanılır. Zerde yapımında maliyeti uygun tutmak için safran yerine renk vermesi için zerdeçal, bal yerine de bal - şeker karışımı kullanmak mümkündür. Yapılışı muhallebiye benzer ve kıvamını yakalamak için mısır nişastasından faydalanılır. Zerde kuş üzümü ve çam fıstığı ile süslenerek servis edilir.

3. Kaymaklı Baklava

Vazgeçilmez tatlılarımızdan baklava, Ramazan aylarında da sıklıkla tercih edilen tatlılardandır. İftar yemeklerini tamamlamanın mükemmel bir yolu olan baklavayı Ramazan menülerine biraz daha farklı bir tarifle eklemek isteyenlerin imdadına kaymaklı baklava yetişir. Yapımı klasik baklava ile hemen hemen aynı olmakla birlikte iç harç eklenirken araya kaymak sürülerek baklavanın lezzeti bir kat daha zenginleştirilir.

Carte d'Or Yeni Buffet Serisi Kazandibi 3KG

Carte d’Or, ilk dokunuştan son dokunuşa kadar size yardımcı olacak ve misafirlerinize modern tatlılar sunmanızı kolaylaştıracak çözümlerle yanınızda.

Daha Fazlasını Görüntüle
7 21
₺567,09 Ürün Fiyatı

4. Ballı Derviş Lokması

Günümüzde büyük bir popülarite kazanan lokma, Osmanlı mutfağının en sevilen tatlılarındandır. Ramazan ayında yapılan ballı derviş lokması, un haline getirilmiş peksimetin mayalanması ile hazırlanan bir hamurdan yapılır. Kızartılan lokmalar önce şerbette bekletilir, ardından balla hazırlanan özel şurup içerisine atılır ve üzerlerine tekrar bal dökülerek servis edilir. Ağızda bal tadı bırakan bu enfes lokma tüm gün kaybedilen şeker ihtiyacını karşılamak için birebirdir.

5. Vişneli Ekmek Kadayıfı

Yapımı kolay, tadı ise unutulmaz olan vişneli ekmek kadayıfı, oldukça yoğun bir lezzettir. Kızarmış ekmekler ve vişne şurubu kullanılarak hazırlanır. Yakut kırmızı rengiyle iştahları kabartan bu harika tatlı, yanında kaymakla ya da dondurma ile servis edilebilir.

6. Revani

Revani, uzun yıllar boyunca Ramazan menülerinde kendine yer bulmayı başarmıştır. Temel olarak revani yapımında dikkat edilecek nokta köpürtülmüş sadeyağ, yumurta, irmik ve şekerin doğru kıvamda birleştirilerek hazırlanmasıdır. Şurubu için bal ve çiçek suyu kullanılan revaninin hafif tadı mis kokulu aromalarla buluşur. Üzerine tarçın dökülerek servis edilen bu muhteşem tatlı her çeşit Ramazan menüsü için lezzetli bir bitiriştir.

7. Saray Kadayıfı

Kadayıf, Osmanlı yemek kültürünün önemli bir parçasıdır. Çok sevilen bir tatlı olduğu için sayısız farklı tarifi bulunur. Tel kadayıf, yassı kadayıf ve ekmek kadayıfı gibi sevilen çeşitleri olmasına rağmen en sade tariflerden biri olan saray kadayıfı Ramazan menülerinde sıkça kullanılan şeklidir. Harç olarak fındık ya da fıstık kullanıldığı gibi kimi zaman süt eklenerek tadı hafifletilir. Saray kadayıfı üzerine toz haline getirilmiş fıstık serpilerek ve kaymaklı dondurma ile servis edilebilir.

8. Sütlaç

Osmanlı döneminde “sütlü aş” olarak adlandırılan sütlaç çok eskilerden, göçebe dönemden kalma tipik bir Türk tatlısıdır. Bol pirinç, süt ve toz şekerin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu geleneksel tatlı, klasik ama sevilen bir seçimdir. Ramazan menüleri için hazırlanan sütlaçlar tencerede ya da fırında hazırlanabilir.

Sütlaç lezzetine düşkün olan ama laktoz problemi yaşayanlar için sütsüz bir sütlaç çeşidi olduğunu biliyor muydun? Osmanlı döneminde “nazlı aş” olarak bilinen bu özel tatlının yapımında süt yerine su kullanılır, lezzetlendirme ise bol dövülmüş ceviz ya da badem eklenerek yapılır. Her misafirinin severek yiyeceği bir sütlaç çeşidi var!

9. Ayva Tatlısı

Hoş kokulu baharatların şeker ve meyve ile kusursuz buluşmasının bir ürünü olan ayva tatlısı; hafif, hoş aromalı ve şerbetli tatlılara göre kalorisi oldukça düşük bir tatlıdır. Haşlanan ayvalar şeker, karanfil ve tarçın ile pişirilip ardında fırınlanarak servis edilir. Aynı tarif isteğe göre elma ya da armut kullanılarak da hazırlanabilir. Enfes tadı kadar hoş görüntüsüyle de dikkat çeken ayva tatlısının tamamlayıcısı ağızda eriyen taze süt kaymağıdır.

10. Şekerpare

Geleneksel Osmanlı tatlıları arasına Rumeli taraflarından geldiği bilinen şekerpare, az malzemeyle ne kadar özel lezzetlerin yakalanabileceğinin en büyük kanıtlarından biridir. Un, yağ, yumurta ve şeker ile hazırlanan hamur, kurabiye haline getirilip fırınlanır. Üzerine şeker, su ve limon suyu ile hazırlanıp soğutulan şerbet dökülerek iyice çekene kadar beklenir. Şerbeti iyice çeken şekerpareler genişler ve yumuşak, ağızda dağılan nefis kıvamlarına kavuşurlar. Şekerpare üzerine genelde fındık eklense de badem ya da ceviz de kullanılabilir. Şekerparenin alışılagelmiş çatırdayan görüntüde olmasını istersen, hamurunun içerisine bir miktar irmik ekleyerek piştiğinde daha gözenekli bir yapı elde edebilirsin.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu