Şam Tatlısı
Şerbetli tatlıların en beğenilenlerinden Şam tatlısının pratik bir tarifi. Şam Tatlısı şeflere özel sırlarını United Food Solutions profesyonelliği ile keşfedin!

İçindekiler
Şam Tatlısı
-
Su 2750.0 ml
-
Yoğurt, sade 500.0 g
-
Hindistan cevizi, toz 120.0 g
-
Badem 100.0 g
-
Şeker 2000.0 g
-
İrmik 180.0 g
Hazırlık
-
Şam Tatlısı
- Carte D'Or Revani, su ve yoğurdu yüksek devirde 12-14 dk. çırpın.
- İrmik ve hindistan cevizini ilave edin ve karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün üzerine bademleri koyun, önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dk. kadar pişirin.
- Diğer yandan şekerin bir kısmını ocağa koyun ve eritip karamel haline getirin, suyu ve şekerin kalan kısmını ekleyip karıştırın ve kaynatıp karamelli şerbeti elde edin.
- Şam tatlısı piştikten sonra fırından alın ve şerbetleyin.