Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Şam Tatlısı

  • Su 2750 ml
  • Yoğurt, sade 500 g
  • Hindistan cevizi, toz 120 g
  • Badem 100 g
  • Şeker 2000 g
  • İrmik 180 g
  1. Şam Tatlısı

    • Carte D'Or Revani, su ve yoğurdu yüksek devirde 12-14 dk. çırpın.
    • İrmik ve hindistan cevizini ilave edin ve karıştırın.
    • Yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün üzerine bademleri koyun, önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dk. kadar pişirin.
    • Diğer yandan şekerin bir kısmını ocağa koyun ve eritip karamel haline getirin, suyu ve şekerin kalan kısmını ekleyip karıştırın ve kaynatıp karamelli şerbeti elde edin.
    • Şam tatlısı piştikten sonra fırından alın ve şerbetleyin.
+