Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Deniz Börülcesi Ayıklama

deniz börülcesi

Deniz börülcesinin en meşakkatli kısmı, içerisinde yer alan kılçıkları ayıklamaktır. Ancak bunun da oldukça pratik bir püf noktası bulunur. Deniz börülcesini kolayca ayıklamak için köklerini kesmeden haşlamak gerekir. Bu şekilde suda haşlanırken dağılmayacak olan deniz börülcelerini haşlandıktan sonra baş aşağı tutup köklerinden çekerek kılçıklarından kolayca sıyırabilirsin.

Deniz Börülcesi Nasıl Saklanır?

deniz börülcesi

Deniz börülcesini tüketmek için en uygun zaman ilkbahar aylarının başlarıdır. Çünkü bu mevsimde aşırı tuzlu olmayan deniz börülcesi, en lezzetli ve faydalı şekliyle tüketilebilir. Deniz börülcesi, narin bir bitki olduğu için taze şekliyle uzun süre saklaması zordur. Ancak buzdolabında hava almayan bir kabın içinde bir haftaya dek saklayabilirsin. Deniz börülcesini buzlukta saklamak istersen de haşladıktan ve kılçıklarını ayıkladıktan sonra saklamalısın. Deniz börülcesini saklamak için bir diğer yöntem ise turşusunu yapmaktır. Deniz börülcesi turşusu özellikle Ege bölgesinde çokça yapılır ve sevilir. Pancar turşusu ile birlikte servis edildiğinde ikisinin uyumu çok güzeldir.

Deniz Börülcesi Nasıl Tüketilir?

deniz börülcesi

Deniz börülcesinin en bilinen şekli onunla yapılan nefis mezesidir. Deniz börülcesi mezesi Ege yöresine ait zeytinyağlı mezeler arasında en sevilen tariflerden biridir. Deniz börülcesi salatası olarak da bilinen bu lezzette esas unsur, deniz börülcesini haşlarken sarımsakları da birlikte haşlamaktır. Çiğ sarımsak, deniz börülcesinin keskin aromasıyla birleşince mideyi rahatsız edebilir, ancak deniz börülcesi ile birlikte pişen sarımsakla yapılmış bir mezenin tadına doyum olmaz. Deniz börülcesi salatasında ya da mezesinde temel malzemeler; zeytinyağı, sarımsak, limon, nar ekşisi ve sirkedir. Deniz börülcesini kavrulmuş soğanla birlikte birleştirdikten sonra zeytinyağlı deniz börülcesi olarak da tüketmek mümkündür. Üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirilmesi lezzetine lezzet katar. 

Faydaları oldukça fazla olan ve lezzeti benzersiz bu narin bitkiyi bahar aylarının başlarında sen de kaçırmadan menüne ekleyebilir ve farklı reçetelerde deneyebilirsin şefim. Şimdiden ellerine sağlık.