Unilever Executive Chef’i Yasemin Ataman ile Sohbet | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Unilever Food Solutions'ın "COVID-19 Döneminde İşletmenize Güç Katacak 10 Altın Kural" konsepti;

ortak malzemelerle reçetelerin çeşitlendirilmesinden menüde popüler olan yemeklere odaklanılmasına, zaman kazandıran pratik ürünlerin seçilmesinden yerli üretimin ve yerli hammaddenin avantajlarının keşfedilmesine kadar önerilerden oluşuyor. Bu kuralların; paket servis, dijital menü, restoranlarda deneyimin önemi, markalı ürün kullanımı ve personel eğitimi gibi kritik konulara değindiğine dikkat çeken Yasemin Ataman, “Bu içerikleri destekleyecek ve onlara çözüm olarak sunduğumuz 10 UFS ürünü ve 10 UFS reçetesi ile aynı zamanda işletmelerin mutfaklarında onlara ilham kaynağı olmaya ve işlerini geliştirmeye çalışıyoruz” diyor.

“Şeflerimize ilham kaynağı olmaya çalışıyoruz”

UFS’de öncelikle ürünlerin çok amaçlı ve ortak malzemelerle çok fazla reçete ile çeşitlendirilebiliyor oluşu şeflerin stok seviyelerini verimli kullanmaları açısından avantaj sağlıyor. 10 Altın Kural konseptindeki ürünlerden; Knorr Bulyon, Knorr Sebzeli Çeşni, Knorr Dünya Soslarından Napoliten ve Sweet Chili Sosları, geleneksel yöntemler ile hazırlamaya kıyasla şeflere ve zaten az sayıda personel ile çalışan ekibine ciddi anlamda zaman kazandırıyor. Ataman bu kolaylıklardan şöyle söz ediyor: “Ürünlerimizin yerli ham maddelerden ve en yüksek standartlardaki kalite süreçlerinden geçerek paketli olarak şeflerimize sunulması da hijyen konusundaki standartları şeflerin sağlayabilmesi açısından yardımcı oluyor. Aynı zamanda da menülerde popüler yemeklere odaklanılarak sadeleşmeye gidilen bu süreçte ürünlerimizi kullanarak hazırlanabilecek yıldız reçeteler ile de şeflerimize ilham kaynağı olmaya çalışıyoruz.”

“Güvenilir Eller’i ücretsiz erişime açtık”

UFS pandemi döneminde Gıda Güvenliği Eğitimleri’nin içeriğini de ücretsiz olarak erişime açtı. Eğitimlerin oldukça ilgi gördüğüne değinen başarılı şef, “Gıda güvenliği zaten profesyonel mutfaklardaki en önemli konu. Şefler olarak toplum sağlığının sürdürülebilirliği açısından çok büyük bir sorumluluğumuz var. Pandemi döneminde profesyonel mutfaklarda gıda hijyeni ve kişisel hijyen daha da önem kazandı. 2016’dan bu yana mutfak çalışanlarına açık olan, bugüne kadar 57 bini aşkın mutfak çalışanına ulaşan gıda güvenliği eğitimimiz Güvenilir Eller’i ücretsiz erişime açtık. Çok yoğun bir ilgi olduğunu ve çok iyi geri bildirimler aldığımızı söyleyebilirim. Eğitimler profesyonel mutfaklarda gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli bilgileri içeriyor ve gıdaların hazırlanması ve depolanmasından hammaddelerin tüketimine ve tüketiciyle buluştuğu ana kadar tüm süreçleri kapsıyor. Bu döneme özel personel hijyeni önlemleri konusunda içeriklerle de eğitimlerimizi güncelledik” açıklamalarında bulunuyor.

“İşletmelerin hayatını kolaylaştıracak rehberler hazırladık"

Unilever Food Solutions pandemi döneminde ve yeni normalde işletmelere destek olmak için çalışmalar geliştirdi. Yasemin Ataman marka amaçlarının ‘Destekle, İlham Ver, Geliştir’ olduğuna vurgu yapıyor ve sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Bu dönemde de bu amaç ışığında çalışmaya devam ettik. İşletmelerin hayatını kolaylaştıracak ve paket servis önlemleri, iletişim çalışmaları ve operasyonu kolaylaştıracak reçeteler gibi pek çok farklı içerikle rehberler hazırladık. Ayrıca resmi önlemler doğrultusunda kapılarını kapatan restoranlara destek olmak için Reztoran.com ile iş birliği yaptık; misafirlerin salgın döneminde satın alacakları hediye kartlarını ilerleyen dönemde kullanabilecekleri bir mekanizma ile #YarınınLezzeti projesini gerçekleştirdik. Ayrıca Gastroinisiyatif ve Metro’nun gerçekleştirdiği Küçük İşletmem Projesi ile de yeme-içme sektöründeki küçük işletmelere destek verdik. Farklı servislerimizle bu çabalarımızı sürdüreceğiz.”

Tarif İpuçları & Trendler

Paket Servis için Tarif İncelikleri

Paket Servis için Tarif İncelikleri

Her yemek paket servise uygun değildir. Teslimatta zarar görmeyecek, tadını kaybetmeyecek, sıcaklığını koruyacak ve birbirine bulaşmayacak yemekler için bazı kolay tarif ipuçlarına ve püf noktalarına göz atabilirsiniz. 

 

Videoyu izleyin