Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Ricotta Peyniri ve Karides Dolgulu Canneloni

  • Un, buğday 259 g
  • Zeytinyağı 110 ml
  • Peynir, Rikotta 200 g
  • Karides, orta boy 400 g
  • Misket Limonu, Kabuğu 4 g
  • Misket limonu suyu, taze sıkılmış 10 ml
  • Fesleğen, taze 20 g
  • Soğan 30 g
  • Tane Karabiber (Değirmen) 1 g
  • Tuz 3 g
  • Süt 200 ml
  • Kuru soğan 350 g
  • Tane karabiber (öğütülmüş) 10 g
  • Sarımsak 10 g
  • Rozmarin 5 g
  • Kekik, taze 3 g
  • Şarap, beyaz 100 ml
  • Peynir, Parmesan rendelenmiş 300 g
  • Baby Turp 150 g
  • Rezene 50 g
  • Yumurta 150 g
  1. Ricotta Peyniri ve Karides Dolgulu Canneloni

    • Bir kabın içine un koyun. Ayrı bir çorba kasesi içinde yumurta ve zeytinyağını kaşık yardımı ile çırpın ve bu karışım ile unu yoğurun.
    • Hazırlanan makarna hamurunu +4 dolapta 1 saat bekletin.
    • Ayrı bir kabın içinde karides, lime suyu, lime kabuğu, değirmen karabiber, tuz, zeytinyağını koyun ve blender yardımı ile püre haline getirin.
    • Bu karışıma ricotta peyniri, taze soğan, fesleğen ilave edin ve eliniz yardımı ile karıştırın.
    • Bu karışımı açtığınız makarna hamurların içine doldurun ve rulo şeklinde sarın.
    • 100 derece buharda 10 dk. pişirin.
    • Ayrı bir tencerede zeytin yağını kızdırın ve sırasıyla, sarımsak, kuru soğan, taze kekik, tane karabiber ve rozmarin soteleyin karemelize olana kadar beyaz şarap ilave edin 1 dk. çektirin ve Rama Krema ve sütü ilave edin.
    • Kısık ateşte 40 ile 50 dk. arası kaynatın ve blender dan geçirin ve süzdürün.
    • Teflon tavada rende permasanları krispi yapın.
    • Baby turp ve rezene yaprakları ile makarnayı servise hazır hale getirin.
+