Yumurtalı Şakşuka
Yumurtalı Şakşuka nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Patlıcan - Bostan 4500.0 g
-
Zeytinyağı 500.0 ml
-
Sarımsak 75.0 g
-
Biber, kırmızı dolmalık 4500.0 g
-
Kuru soğan 3000.0 g
-
Domates,Kabuksuz, Küp 1500.0 g
-
Dana kıyma 2000.0 g
-
Yumurta 100.0 adet
-
Kimyon tozu 20.0 g
-
Pul Biber 15.0 g
-
Kırmızı toz biber, Tatlı 20.0 g
-
Knorr Et Suyu Toz Bulyon 750 g 20.0 g
-
Su 4000.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Patlıcanları alacalı soyup halkalar halinde doğrayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletin. Daha sonra patlıcanları süzdürüp kurulayın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp hafifçe yağlayıp karabiber serpiştirdiğiniz patlıcanları her iki tarafları kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp kıymayı kavurun, daha sonra sarımsak ve soğanları ekleyerek ağır ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Kırmızı dolma biberleri, baharatları ekleyip 3-5 dakika kadar daha soteleyin.
- Et suyunu, patlıcanları, domates ve domates sosunu ekleyip ağzını kapatarak orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Karışımın suyunu çok çekmemesi gerekir, eğer çektiyse çok az bir miktar su ile sulandırın.
- Sosun yarı kuru yarı sulu olması gerekir. Karışım piştikten sonra yuvarlak boşluklar açın ve yumurtaları bu boşluklara kırın.
- Üstlerine tuz-biber serpiştirin ve kapağı kapatarak yumurtalar istediğiniz sertliğe ulaşıncaya kadar pişirin. Üstüne doğranmış taze maydanoz yapraklarını serpiştirerek servis edin.
- Et suyu için: 1 litre suya 20 g toz bulyon ekleyiniz. Karıştırınız ve 5 dakika pişiriniz. Kaynayan suya atmayınız.
- Domates sos için: Knorr Napoliten Makarna Sosu’nu 3 l soğuk suya ilave edin.
- Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırınız. Kaynadıktan sonra 3-4 dakika orta ateşte pişiriniz.