Yumurtalı Şakşuka | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Patlıcan - Bostan 4500 g
  • Zeytinyağı 500 ml
  • Sarımsak 75 g
  • Biber, kırmızı dolmalık 4500 g
  • Kuru soğan 3000 g
  • Domates,Kabuksuz, Küp 1500 g
  • Dana kıyma 2000 g
  • Yumurta 100 adet
  • Kimyon tozu 20 g
  • Pul Biber 15 g
  • Kırmızı toz biber, Tatlı 20 g
  • Knorr Et Suyu Toz Bulyon 750 g 20 g
  • Su 4000 ml
  1. Hazırlanışı:

    • Patlıcanları alacalı soyup halkalar halinde doğrayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletin. Daha sonra patlıcanları süzdürüp kurulayın.
    • Fırını 180 dereceye ayarlayıp hafifçe yağlayıp karabiber serpiştirdiğiniz patlıcanları her iki tarafları kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp kıymayı kavurun, daha sonra sarımsak ve soğanları ekleyerek ağır ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
    • Kırmızı dolma biberleri, baharatları ekleyip 3-5 dakika kadar daha soteleyin.
    • Et suyunu, patlıcanları, domates ve domates sosunu ekleyip ağzını kapatarak orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Karışımın suyunu çok çekmemesi gerekir, eğer çektiyse çok az bir miktar su ile sulandırın.
    • Sosun yarı kuru yarı sulu olması gerekir. Karışım piştikten sonra yuvarlak boşluklar açın ve yumurtaları bu boşluklara kırın.
    • Üstlerine tuz-biber serpiştirin ve kapağı kapatarak yumurtalar istediğiniz sertliğe ulaşıncaya kadar pişirin. Üstüne doğranmış taze maydanoz yapraklarını serpiştirerek servis edin.
    • Et suyu için: 1 litre suya 20 g toz bulyon ekleyiniz. Karıştırınız ve 5 dakika pişiriniz. Kaynayan suya atmayınız.
    • Domates sos için: Knorr Napoliten Makarna Sosu’nu 3 l soğuk suya ilave edin.
    • Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırınız. Kaynadıktan sonra 3-4 dakika orta ateşte pişiriniz.