Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Reyhan Nerede Kullanılır?

Reyhan bitkisi mutfakta taze ya da kurutulmuş olarak kullanılabilir. Reyhan otunu kullanabileceğin yerlere bir bakalım:

  • Taze olarak salatalarda kullanabilirsin. Salatana eşsiz bir aroma katacaktır. 
  • Kurutulmuş reyhan otuyla ya da taze reyhan otuyla konuklarına mis kokulu çaylar demleyebilirsin. 
  • Kurutulmuş reyhan, baharat olarak makarnalara, pilavlara ve özellikle çorbalara çok yakışır. 
  • Farklı aromalı tatlıları sevenler için kurabiyelerde kurutulmuş reyhan kullanmak, harika bir yöntem olabilir. 
  • Taze reyhan ile şerbet de hazırlanır. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu reyhan aromalı şerbet, çok ferahlatıcı bir alternatiftir. 
  • Reyhan, tavuk yemeklerine de çok yakışır.

Reyhan Nasıl Kurutulur?

Reyhan Nasıl Kurutulur?

Taze reyhanın ömrü çok uzun olmadığı için onu kurutarak saklamak ve tüm sene boyunca dilediğinde tüketmek en güzel metotlardan biri. Reyhan bitkisini kurutmak için önce bol suda güzelce yıkamalısın. Suyunu iyice süzdürdükten sonra kalın saplarını ayırmalı ve geri kalan kısımlarını bir gazete kağıdının ya da pamuklu bir örtünün üstüne güzelce yaymalısın.

Sıcak, aydınlık, rüzgâr almayan ve nemsiz bir yerde kurumaya bırakabilirsin. Ara sıra karıştırarak ya da alt üst ederek, her yerinin eşit derecede kurumasına yardımcı olmayı unutma. Kuruduktan sonra ise geriye ellerinle ufalayıp kavanozlayıp saklamak kalır.

Reyhan Nasıl Tüketilir?

Doğanın şifalı armağanlarından biri olan reyhan otunu tüketmenin pek çok yolu var. Mutfakta yemeklerde, içeceklerde ya da soslarda kullanarak tüketebilirsin şefim.

Reyhan Otunun Faydaları

Rengiyle hemen dikkat çeken harika kokulu reyhanın faydaları da oldukça fazla:

  • Aromatik kokusu ile libidoyu artıran reyhan, aynı zamanda hormonları düzenler.
  • Antiseptik özelliği ile ağrı kesici etkisi de vardır. 
  • Taze olarak çiğnenen reyhan yaprakları ağız kokusunu önlediği gibi diş çürümesini de engelleyen doğal bir alternatiftir. 
  • Mide asidini dengelediği için özellikle spazm, şişkinlik ve gaz şikayetlerinde çok etkilidir. 
  • Böbrek taşlarının kolayca vücuttan atılmasını sağlayan şifalı bir özelliği de vardır. 
  • Solunumu rahatlatır, boğazı temizler ve ses kısıklığına da iyi gelir. 
  • Antioksidan özelliği ile bedeninizin toksinleri atmasına yardımcı olur. 
  • İçerisinde bulunan mineraller ve vitaminler ile kan dolaşımın artmasını sağlar. 
  • Ateş düşürücü etkisi de vardır. 
  • Kas gevşetici özelliği ve sinir sistemine iyi gelen kokusu ile depresyona iyi gelen yiyeceklerin arasında sayılır.

Reyhanı Hangi Yemeklerde Kullanabilirsin?

Reyhanı Hangi Yemeklerde Kullanabilirsin?

Reyhan otunu sen de mutfağındaki reçetelerde kullanabilir ve ortaya eşsiz lezzetler çıkarabilirsin şefim. Reyhanın çok yakıştığı tarifler arasında:

  • Reyhan şerbeti; özellikle yaz aylarında yemeklerden sonra hazımsızlığa iyi gelen ve ferahlatan bir şerbet. 
  • Patatesli tarifler; patates kavurması, patates kızartması ya da fırında patates reçetelerinde. 
  • Çorbalar; terbiyeli ve unlu çorbalarda aroması ile fark yaratır. 
  • Hamur işlerinde; genellikle kahvaltılık ve geleneksel tariflere çok yakışır. 
  • Pilavlarda ve özellikle bulgur pilavında reyhan kokusu bambaşkadır. 
  • Tüm yeşillikli salatalarda reyhan aromasıyla fark katar. 
  • Köftelerde, köfteli yemeklerde ve tavuk sotelerde de çok kullanılır. 
  • Bakliyat yemeklerine de reyhan katarak farklı bir lezzet verebilirsin.

Gördüğün gibi şefim, bu rengiyle cezbeden şifalı bitkinin pek çok faydası ve sayısız kullanım alanı mevcut. Sen de en özel reçetelerinde reyhanla fark yaratabilirsin.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.