Tavuklu Penne Makarna
Unilever Food Solutions'da Tavuklu Penne Makarna şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Makarna, kalem (penne) 5000 g
Sosun Hazırlanışı
-
Tavuk, göğüs 1667 g
-
Kuru soğan 500 g
-
Sarımsak 42 g
-
Tuz 30 g
-
Karabiber 10 g
-
Ayçiçek yağı 250 ml
-
Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 1 L - Çok Amaçlı Kullanım 5000 ml
-
Nişasta, Buğday 100 g
-
Maydanoz, taze 28 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Penne makarnayı haşlayın, süzün ve küvete alıp yağlayın.
-
Sosun Hazırlanışı
- Sos için soğanı, tavuğu ve sarımsağı soteleyin.
- Tuz , karabiber ve Knorr Sebzeli Çeşni ekleyip, Rama Krema'yı ilave edin, 5 dk kadar kaynatın.
- Nişastayı su ile açıp kaynayan sosa karıştırarak ilave edin.
- İnce doğranmış maydanozu sosa ekleyin ve karıştırın.
- Tabağa önce makarnayı üzerine sosu koyarak servis edin.
-
Not
- İsteğe göre sosun maliyetini düşürmek için Rama Krema’yı 5 lt yerine 3 lt Rama Krema ve 2 lt su olarak, nişastayı ise 100 gr yerine 150 gr kullanabilirsiniz.