Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Kişniş Nasıl Kullanılır?

Kişniş Nasıl Kullanılır?

Aklında en çok “Kişniş nerede kullanılır?” sorusunun yer ettiğini biliyoruz şefim. Bu sorunun yanıtını vermeden önce tohumu kurutularak paketlenen kişnişin yaş ve taze halini marketlerde, manavlarda ve pazar tezgahlarında kolaylıkla bulabileceğini bilmelisin. İşte kolayca ulaşabileceğin kişnişin kullanım alanlarından bazıları:

  • Kişnişin yemeği yapılabilir. Tohumları haşlandıktan sonra yoğurtlanarak tüketilebilir ve kişniş yaprakları et yemeklerine aroma verici olarak katılabilir. 
  • Soslara, makarnalara ve yoğurtlu çorbalara da kullanılan taze kişniş, ayrıca kişniş salatası olarak da tüketilebilir. 
  • Turşularda, hamur işlerinde, körili soslarda ve tavuk yemeklerinde de kişniş bolca tercih edilir. 
  • Hamburger ve hatta sakatat yemeklerine de oldukça yakışır.

Kişnişi nasıl kullanmak istediğini deneyerek bulabilirsin şefim.

Kişniş Tohumu Faydaları

 

Kişniş Tohumu Faydaları

Kişniş tohumu baharat gibi öğütülerek kullanılabildiği gibi bitki çayı olarak da tüketilir. Haşlandıktan sonra sarımsaklı yoğurtla birleştirilen kişniş tohumları farklı ve aromatik dip sosların temelini oluşturabilir. Ayrıca kişniş tohumu oldukça faydalıdır. Bu faydaları şöyle sıralayabiliriz:

  • Kişniş tohumunun ben tedavisinde kullanıldığı bilinir. 
  • Hem tohumunun hem de otunun antioksidan özelliği vardır. 
  • Sindirime yardımcıdır.
  • Kötü kolesterole iyi geldiği bilinir. Yine aynı şekilde hem tohumu hem de otu aynı şekilde etkilidir. 
  • Cilt sorunlarının tedavisine yardımcıdır.
  • Kişniş tohumları çiğnendiğinde ağız kokusunu giderir. 
  • Salmonella bakterisine karşı direnci artırdığı için etin marinesinde sıklıkla kullanılır. 
  • Eski çağlarda çiçek hastalığına karşı ilaç olarak kullanılmıştır.
  • Romatizma ağrılarına azaltmaya yardımcı olduğu bilinir. 
  • İştah açıcıdır.
  • Afrodizyak özelliği de bulunur.
  • Demir, manganez ve magnezyum içerir.
  • Şeker düşürücü etkisi de vardır.

Kişniş Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Kişniş faydaları ve lezzeti ile pek çok yemekte kendisine yer bulmuş bir ot. Gel şefim, kişnişi nerelerde kullanabilirsin bir bakalım:

Knorr Sebzeli Çeşni ile tatlanan bu güzellik, kinoalı enfes bir Meksika salatası. Taze kişniş yaprakları ile servis edilen bu güzeller güzeli salata, hem doyurucu hem de çok ferah.

Knorr Akdeniz Salata Sosunun lezzet kattığı bu nefis nohutlu salata, taze kişniş yaprakları, mısır, kapya biber ve tavuk eti ile şahlanıyor.

Tavuk kıyması zencefil ve Knorr Sarımsaklı Çeşni ile hazırlanan harca bir de taze kişniş yaprakları ekleniyor, ortaya lezzetine doyulmaz bir yemek çıkıyor.  

Tavuk kanat, soya sos, esmer şeker ve Knorr Acısso Acı Biber Sosu, bu reçetede bir araya geliyor, taze kişniş yaprakları ile servis ediliyor.

Maydanozun yakın akrabası olan kişniş, senin en zengin menülerinde en güzel salatalarında, makarnalarında, çorbalarında yerini alacak şefim. Bu farklı ve aromatik kokulu ota gereken özeni göstereceğinden ve diğer tüm şefler gibi onu yemeklerine baş tacı edeceğinden eminiz. Şimdiden eline sağlık!