Sokak lezzetleri adeta hareketli ve kalabalık bir yemek sahnesi; önemi Michelin tarafından bile kabul ediliyor. Bu yüzden olacak ki bu yerel lezzetleri sergilemek için 2016 Hong Kong rehberine bir de sokak lezzetleri kategorisi eklediler. Farklı ve yabancı yemek gelenekleri, içerikler ve özgün tatlar şefler için mükemmel bir ilham kaynağı. Bu sayede cesur lezzetler daha zarif yemekler haline geliyor. Ağır bir fıstık sosu ince bir kreme dönüşüyor ya da rustik bir empanada pişmiş ahtapot dolgusuyla daha gurme oluyor.

Tartışmasızdır ki, sokak lezzetleri ne sahtedir ne de yapmacık. Aynı sokağın gerçek sakinleri gibi net ve sadedir. İşte bu sadelik birçok insanın bir yemekte aradığı en önemli özellik. İspanyol Adrià kardeşler bunu farkettiler ve moleküler gastronomide çığır açan Michelin yıldızlı restoranları ElBulli’yi kapatıp rotayı farklı lezzetlere çevirdiler. Sonrasında Tapas konseptiyle açtıkları casual restoran zincirleri ve Meksika mutfağı temalı Yauarcan’la başarıyı yakaladılar. Aslında tek yaptıkları yüksek kaliteli sade lezzetler sunmaktı.

Egzotik aromalar ve malzemeler söz konusu olunca sokak lezzetleri gerçek füzyon mutfağının kalbi. Mesela efsanevi Amerikan-Koreli şef David Chang’i ele alalım: Fine dining deneyimiyle Asya’nın büyüleyici sokak lezzetlerini harmanladı ve şimdi New York’ta birçok restorana ev sahipliği yapıyor. Chang’in mutfağı farklı lezzetlerin eşsiz buluşma noktası…

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.