Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Şef Bıçakları

profesyonel ekipman

2. Profesyonel Hamur Yoğurma Makinesi

Profesyonel hamur yoğurma makinesi, profesyonel mutfak malzemeleri arasında kesinlikle yer alması gereken malzemelerden birisidir. Özellikle de profesyonel restoran mutfaklarında hamur yoğurma makinesi kullanmak gerekir. Hamur içeren her türlü yemeği hakkını vererek hazırlamak için profesyonel hamur yoğurma makinesi olmazsa olmazlar arasındadır. Profesyonel bir makine ile kendi hamurunu istediğin miktarda hazırlayabilir ve bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsin.

3. Profesyonel Fırın

profesyonel ekipman

Yine restoran mutfaklarında ya da endüstriyel mutfaklarda olmazsa olmaz bir diğer malzeme de profesyonel fırındir. Profesyonel fırınlar, şefler ve tüm mutfak ekibi için neredeyse mutfağın bel kemiğidir. Yemeklerin hazırlanma aşamasından pişirilme aşamasına dek pek çok farklı aşamada fırın kullanılır. Fırın yemekleri pek çok farklı restoranın menüsünde yer alır. Kısacası kaliteli ve profesyonel bir fırın, mutfağın demirbaşıdır.

4. Kaliteli Çelik Tencereler

Profesyonel mutfaklarda yemek pişirme ekipmanlarının hepsinin yeri ve önemi ayrıdır. İyi kalite bir çelik tencere seti, profesyonel mutfak gereçleri arasında yer alması zorunlu malzemelerdendir. Özellikle farklı boylarda tencereler bulundurmak kesinlikle işleri kolaylaştırır. Kaliteli bir çelik tencere, hem sağlıklı bir pişirme gerecidir hem de uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde kullanılabilir. 

5. Bıçak Bileyici

profesyonel ekipman

Şef bıçakları ne kadar önemliyse bıçak bileyici de o kadar önemlidir. Keskin bir bıçak zarar vermez ancak kör bir bıçak yaralanmalara yol açabilir. Bıçakların doğru keskinlikte olabilmeleri için düzenli olarak bileylenmeleri gerekir. Bu yüzden mutfak ekibinin bıçak bileme teknikleri konusunda bilgi sahibi olmaları önem taşır.

6. Düdüklü Tencere

Düdüklü tencere, pratik kullanımıyla hem zaman kazandıran hem de yiyeceklerin besin değerini koruyan bir pişirme gerecidir. Üstelik yemeklerin lezzetine de katkı sağladığı su götürmez bir gerçektir. Düdüklü tencereler, özellikle bakliyatların hazırlanması aşamasında pek çok şef için mutfakta hayat kurtaran malzemeler arasındadır.

7. İnce Rende

Basit gibi görünse de yokluğunda mutfakta kaos çıkmasına sebep olabilecek malzemeler arasında ince rende de yer alır. Pek çok narenciyenin kabuklarının rendelenmesi için ya da muskat gibi sert baharatlar için ince rende kesinlikle mutfakta bulunmalıdır. 

8Mutfak Tartısı

profesyonel ekipman

Mutfakta ölçüler çok önemlidir ve standardı yakalamak için her tabakta aynı ölçüler kullanılmalıdır. Hassas ve profesyonel bir mutfak tartısı, şefin ve tüm mutfak ekibinin reçeteleri en doğru şekilde uygulayabilmeleri ve her seferinde aynı lezzeti yakalayabilmeleri için gereklidir. ·

9. Ayaklı Mikser

Yemek yapmak aynı anda birkaç farklı işi yapabilme yeteneğini gerektirir. Bunun için de ekipmanlardan destek alınması, zaman kazanılması adına çok önemlidir. Ayaklı mikser profesyonel mutfaklarda mümkünse birden fazla adette olmalı ve mutfak düzeni içerisinde hızlıca erişilebilecek noktalarda durmalıdır.

10. Profesyonel Mutfak Robotu

Çok amaçlı, çok bıçaklı ve blenderlı bir profesyonel mutfak robotu, şefler için vazgeçilmezdir. Özellikle de yemeklerin hazırlık aşamasında profesyonel mutfak robotları tüm mutfak ekibinin hayatını kolaylaştırır.

11. Püre Makinesi

Püre yapımı için kullanılan bu profesyonel makine sayesinde püre yapmak için gereken malzemeleri ezmek sadece saniyeler alır. Böylece yemeklerin yanına eşlik eden çeşit çeşit püreyi kısa zamanda hazırlamak mümkün hale gelir.

12. Isı Ölçer

Şefler için vazgeçilmez olan mutfak ekipmanlarından biri de kuşkusuz ki ısı ölçer, yani diğer adıyla termometredir. Et yemeklerinde ya da mayalama aşamalarında gereken ısıya ulaşılıp ulaşılmadığını kontrol etmek için kullanılan mutfak termometresi, profesyonel mutfaklarda mutlaka bulundurulması gereken malzemelerden birisidir. 

13. Cımbız

Basit ve sıradan bir alet gibi görünse de cımbız, özellikle tabaklama aşamasında kullanılan işlevsel aletlerden birisidir. 

14. Ölçü Kapları

profesyonel ekipman

Reçeteleri her seferinde aynı kıvamda tutturabilmek, lezzet konusunda istikrarlı olabilmek için en gerekli malzemelerden biri, profesyonel ölçü kaplarıdır. Mutfak tartısı gibi ölçü kapları da hazırlanan ve servis edilen yemeklerde standardı yakalamak için gereklidir.

Tüm bunların dışında sıcak yemek konteyneri, endüstriyel fritöz, lavataşlı ızgara, elektrikli benmari, gazlı set üstü ocak, dörtlü makarna pişirme seti, saplı ve delikli gastronom küvetler, küver kabı, küvet çıtaları, yağ kazanı, mayonez tenceresi, bıçak sterilizatörü, ızgaralı özel sifon ve bulaşık üniteleri de profesyonel mutfak ekipmanları arasında yer alır.

Profesyonel bir mutfakta bu saydıklarımızın ve incelediklerimizin yanı sıra daha pek çok farklı ve işlevsel malzeme daha tabii ki mevcuttur. Malzemeler, mutfağın ve ekibin ihtiyaçlarına göre de şekillenir ve farklılıklar gösterebilir. Sen de kendin ve ekibin için en uygun malzemeleri ve ekipmanları seçersin şefim. Kolaylıklar dileriz.