Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

 

Anthony Bourdain: "Servis öncesi hazırlık, tüm başarılı şeflerin dinidir. Bir aşçı olarak çalışma alanı, durumu ve ne ölçüde hazır olduğu adeta sinir sisteminizin bir uzantısıdır."

Stres yok - Kalite var

Hazırlık ve menü planlaması özellikle sık karşılaşılan eleman eksikliği durumunda kilit rol oynar. Fakat aşırı stresten nasıl kaçınacak ve kaliteyi nasıl artıracaksınız? Cevap servis öncesi hazırlık. İşte size mutfaktaki yerinizin servise hazır olmasını sağlayacak bazı ipuçları.
 

  • Planlayın ve organize olun - Pişirme işlemine başlamadan önce tüm mutfak araçlarınızın ve malzemelerin hazır olduğundan emin olun. Kulağa mantıklı gelebilir fakat kendinize şunları hatırlatmanızda her zaman fayda var: Tüm sıvılar önceden ölçüldü mü? Dondurulmuş malzemelerin hepsi çözüldü mü? Et marine edilip hazırlandı mı?
  • En yoğun dönemlere yönelik hazırlık yapın - Daha sonra rahat etmek için mümkün olduğunca geleceğe dönük plan yapın. Misafirlerinizin menü seçimlerini ve ziyaret sıklıklarını haftalık olarak inceleyin.
  •  
  • Tariflerinizi okuyun - Kulağa basit gibi gelse de menünüzü ve tüm malzemeleri tanımak servisin en yoğun anlarında size zaman kazandırır ve avantaj sağlar.
  •  
  • Tezgahınızı daima temiz tutun - Bunun size daha önce defalarca söylendiğine eminiz. Çöplerinizi atmak için yakında bir kap bulundurun.
  •  
  • Hazır malzemeler kullanmayı düşünün - Hem hazırlık aşamasında hem de hataları düzeltmekle uğraşamayacağınız için size zaman kazandırırlar. İyi kalitedeki hazır malzemeler doğru kullanıldığında, özellikle de aynı tabaktan her gün yüzlerce adet hazırlamak durumunda olduğunuzda, yemeklerinize lezzet konusunda tutarlılık ve kalite getirebilir.

Hazırlıklı olmak ve gerek çalışma alanınızı gerekse kafanızı servise hazırlamak sizin için daha az stres, misafirleriniz içinse daha iyi bir deneyim anlamına gelir. Her şeyin yerli yerinde olduğundan emin olun - Size zaman kazandıracak ve servisi hızlandıracaktır.


Servis Öncesi Hazırlık Kontrol Listesi

Günlük hayatınıza hızla uygulamak için servis öncesi hazırlık kontrol listesini aşağıda paylaşıyoruz.

Servis öncesi hazırlık kontrol listesi

Önceden

  • Fırınlar açılır
  • Çalışma alanları hazırlanır
  • Eksiksiz hazırlık listesi hazırlanır
  • Gereken tüm malzemeler toplanır ve uygun şekilde depolanır
  • Malzemelerin tümü önceden ölçülür ve hazırlanır
  • Tüm araç ve ekipmanlar toplanır ve yerli yerinde olması sağlanır
     

Pişirme sırasında

  • Karıştırmadan önce tüm miktarlar iki kez kontrol edilir
  • Gerekirse zamanlayıcı kullanılır
  • Bitmiş ürünler etiketlenir ve daha sonra işlenmek üzere depolanır