Deniz Mahsüllü Risotto
Unilever Food Solutions'da Deniz Mahsüllü Risotto şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Risotto Pirinci 800.0 g
-
Karides (Baby) 200.0 g
-
Kalamar 200.0 g
-
Maydanoz, düz 10.0 g
-
Biber, kırmızı kapya 50.0 g
-
Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 1 L - Çok Amaçlı Kullanım 150.0 ml
-
Peynir, Parmesan 150.0 g
-
Tereyağı 100.0 g
-
Kuru soğan 200.0 g
-
Zeytinyağı 150.0 ml
-
Su 2500.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Ocakta tencere içinde 2.5 lt su ile Knorr Tavuk Suyu TozBulyon’u kaynatın.
- Ayrı bir tencerede zeytinyağı ile birlikte soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin ve pirinçleri ilave edin.
- 2 dk. pirinçleri kavurun ve kaynayan tavuk suyundan azar azar pirince ekleyin.
- Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde tavuk suyunu ilave edin
- Ayrı bir tencerede kaynar suda kalamar ve karidesi haşlayın.6-)Pirinçlerin yumuşamasına yakın kalamar, karides, kırmızı kapya biberi ekleyin.
- En son olarak rama krema, tereyağı ve toz permasını ilave edip risottoyu lezzetlendirin.
- Maydanoz ekleyerek servise hazır hale getirin.