Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

İlginç Reçel Çeşitleri

reçel

Reçel çeşitleri arasından favorilerini belirleyerek onları hazırladığın soslarda, tatlılarda, sandviç ve hamburger reçetelerinde ya da doğrudan kahvaltı menülerinde kullanabilirsin. Hazırsan hem misafirlerini şaşırtacak hem de onlara sunduğun lezzet çeşitliliğini geliştirmeni sağlayacak reçellere daha yakından göz atalım. 

Patlıcan Reçeli

reçel

Patlıcanın mutfak kültürümüzde sayısız çeşit yemeği olduğu gibi reçeli de var! Üstelik, bu lezzete patlıcan sevmeyen misafirlerin bile hayran kalabilir. Patlıcan reçeli yapmanın en önemli püf noktası, körpecik ve küçük patlıcanları kullanmak. Bu sayede ideal lezzeti yakalayabilir, servis öncesinde de patlıcan reçelini kaymak ya da dondurma eşliğinde sunabilirsin. 

Nane Reçeli

reçel

Hem kahvaltı sofralarına hem de tatlı reçetelerine ferahlatıcı bir lezzet eklemeyi düşünüyorsan nane reçeline bir şans verebilirsin şefim. Hemen vurgulayalım: Bu reçelde nanenin acı aroması yok, yalnızca hafif lezzeti ve mis kokusu var. 

Acı Biber Reçeli

reçel

İşte, sıra dışı lezzetleri sevenler için harika bir öneri: Normal şartlarda kimsenin zihninde şekerli bir lezzetle birlikte düşünmeyeceği acı biber reçeli! Farklı lezzetleri bir arada kullanmayı seviyorsan acı biber reçelini reçetelerine dahil edebilir ve ezberleri bozabilirsin. 

Domates Reçeli

reçel

Özellikle sos yapımında belki de en sık kullanılan malzemelerden biri olan domates, reçelin içinde de harika bir tada kavuşuyor. Üstelik bu reçel, klasik reçetelerin aksine farklı baharatlar da içeriyor. Tarçından karanfile, damla sakızından limon kabuğuna birçok aromanın buluştuğu domates reçelini kahvaltı menüsüne dahil edebilirsin. 

Kamkat Reçeli

reçel

Portakal reçeline hepimiz aşinayız. Peki, ya turunçgil ailesinin en minik üyesi olan kamkatı reçel yapımında kullanmaya ne dersin? Bergamotu andıran eşsiz kokusu, ıtırlı tadı ve enfes aromasıyla kamkat reçeli, kahvaltıların yıldızı olmaya aday. 

Ceviz Reçeli

reçel

Henüz olgunlaşmamış cevizlerin sofralara gelen en güzel hali, ceviz reçeli olabilir. Kabul edelim, bu reçeli yapması biraz zahmetli. Cevizlerin önce kireç kaymağına yatırılması gerekiyor. Ancak ortaya çıkan lezzet, tüm zahmetlere değer. Özellikle irmik tatlısı gibi sütlü tatlıları süslemek için alışılmışın dışında bir sos arıyorsan ceviz reçelini reçetene ekleyebilirsin şefim. 

Süt Reçeli

reçel

Krepten cheesecake’e, waffle’dan eklere kadar sayısız tatlının reçetesine dahil edebileceğin süt reçeli, özellikle son yılların en sevilen lezzetlerinden biri. Arjantin ve Şili’de yaygın olarak tüketilen bu reçel, artık bizim sofralarımızda da yer buluyor. Rengi ve tadıyla hem göze hem de mideye hitap eden süt reçeli ile tatlılarını bambaşka bir boyuta taşıyabilirsin. 

Tıpkı soslar gibi reçeller de misafirlerine sunduğun tabaklarda yaratıcılığını konuşturmanı sağlayan malzemeler şefim. Reçel çeşitleri arasından favorilerini belirleyerek onları farklı lezzetlerle buluşturabilir ve sofraları sıra dışı lezzetlerle donatabilirsin. 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.