Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Tekniğini Bilince Çok Zor Değil: Kolay Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır? 

Tekniğini Bilince Çok Zor Değil: Kolay Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır?

Hindistan cevizi sosyal medyanın ve uluslararası yemek programlarının da etkisiyle son yıllarda oldukça popüler bir hale geldi. Hafif tatlı dokusu, içinin lezzetli bir meyve sulu ile dolu olması ve bunların hepsinin o sert kabuğun altında saklı olması onu daha da cazip ve gizemli kılıyor aslında. Hiç kırılmaz gibi görünse de birkaç ipucu ile Hindistan cevizini kolayca kırabilirsin. Nasıl mı?

  • Hindistan cevizinin suyunu almak istersen eğer meyveyi eline alıp alt tarafına baktığında 3 adet delik göreceksin. Bu deliklerden bir tanesi her zaman daha yumuşaktır. Tornavida ile bu deliklerden daha yumuşak olanı bulup delebilir ve o lezzetli suyu bir bardağa aktarabilirsin.
  • Kabuğunu kırmak için bir çekiç kullanabilirsin. Bir çekiç yardımı ile hindistan cevizinin birkaç noktasına sertçe vurman, kabuğun çatlamasını sağlayacaktır. Ancak bu işlem sırasında eline eldiven giymen ve kendini koruyarak vurman olası kazaları önler.
  • Hindistan cevizinin kabuğunu kırmak için fırından da destek alabilirsin. Bir fırın tepsisine koyacağın Hindistan cevizini 200 dereceye ısıttığın fırında 15 dakika kadar fırınlaman, kabuğunun genleşmesini ve çatlamasını sağlayacaktır.
  • Fırın kullanmanın tam ters mantığı olarak Hindistan cevizini bütün olarak buzluğa koyabilir ve 12 saat kadar bekletebilirsin. Böylece kabuğu aynı şekilde çatlayabilir.
  • Sert ve keskin bir bıçağı Hindistan cevizinin üstüne yerleştirebilir ve çekiçle üstüne vurarak sert kabuğunu kırabilirsin. Yine bu işlem sırasında çok dikkatli olmalı ve kendini yaralamamalısın şefim.

Hiç Bozulmasın: Hindistan Cevizi Nasıl Saklanır? 

Hiç Bozulmasın: Hindistan Cevizi Nasıl Saklanır?

Hindistan cevizini nasıl kıracağını ve nasıl suyunu alabileceğini öğrendik. Şimdi gelelim nasıl saklayacağına:

  • Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin.
  • Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin. Bu şekilde ilk günkü tazeliğini koruyacaktır.
  • Ya da yine rendeleyebilir ve buzdolabı poşetlerinde 4 gün kadar buzdolabının normal kısmında da saklayabilirsin.

Bir de Buna Bakalım: Hindistan Cevizi Nasıl Kurutulur? 

Bir de Buna Bakalım: Hindistan Cevizi Nasıl Kurutulur?

Hindistan cevizini çok daha uzun süre saklayabilmenin ve onu mis tatlılarda, keklerde, kurabiyelerde özgürce kullanabilmenin en bilinen yolu da tabi ki onu kurutmak. Peki nasıl yapılır?

  • Hindistan cevizinin öncelikle suyunu çıkarmalısın.
  • Sonra kabuğunu kırmalı ve beyaz kısımlarını rendelemelisin.
  • Fırın tepsisine yağlı kâğıt sermeli, üstüne rendelenmiş Hindistan cevizlerini yaymalı ve 55 dereceye ayarlanmış turbolu fırında 3 saat kadar kurutmalısın.
  • Sonrasında ağzı kapalı bir kapta kurutmuş olduğun Hindistan cevizini uzunca bir süre saklayabilirsin.

Nefis Lezzetler: Taze Hindistan Cevizi ile Neler Yapılır?

Hindistan cevizi aromatik, harika kokulu ve kullanışlı bir malzeme. Şimdi taze Hindistan cevizi ile harika tatlılar, nefis kekler, farklı kokteyller ve aromatik kurabiyeler yapabilirsin.

Sultan Aziz Muhallebisi

Hindistan cevizi kuru üzüm ile buluşuyor ve ortaya enfes bir muhallebi çıkıyor. Oldukça pratik, kolay ve lezzetli olan bu muhallebiyi, taze Hindistan cevizlerini de kullanarak şık bir sunumla servis edebilirsin. Tarifi için buraya tıklaman yeterli.

Hindistan cevizi ile yapacağın lezzetlerin nefis olacağına eminiz. Ellerine sağlık şefim.