Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

pastacılık

Pastacılık Nedir?

Pastacılık isminden de anlaşılacağı gibi ana malzemesi hamur olan, uygun eşlikçilerle birlikte reçetelendirilen ve genellikle fırında pişen tatlı ve benzeri ürünlerin sunulduğu sektördür. Pasta şefi ise tüm bu organizasyonu yöneten ve yeni tariflerle gastronomi dünyasına katkılarda bulunan kişiye denir. Çeşitli pastacılık okulları ve atölyeleri olduğu gibi mutfak sanatları eğitimi alan herkes ilgi alanı doğrultusunda pastacılık yapabilir. Ancak bu alan da kendi içinde pek çok farklı branşa ayrılır. Örneğin; yalnızca düğün pastacısı olabilirsin, dondurmacı ya da şeker hamuru modelleme konusunda kendini geliştirebilirsin. Detayların ve reçete ölçülerinin çok önemli olduğu fırın ve pastacılık alanında kariyer yapmak zorlu ama bir o kadar da keyifli bir yolu yürümek gibidir. 

pastacılık

Fırın İşletmeciliği 

Ekmek ve tuzlu hamur işleri hazırlamak sana daha cazip geliyorsa, fırıncılık yapabilirsin şefim. Dünya ekmekleri, tuzlular, simit, gevrek, galeta ya da kurabiye gibi ürünlerle yeteneğini misafirlerine sunabilirsin. Kendi işletmeni açabileceğin gibi büyük otellerde ya da restoranlarda da bu alanda iş bulabilmen mümkün. Şimdilerde popülerleşen vegan ve glutensiz gıdalar konusu da yine fırın işletmeciliğinin yakın temasta olduğu bir uzmanlık alanı. Tek bir konuda ustalaşmak istiyorsan vegan gıdalar dışında; makaron, waffle, kruvasan gibi özel ürünlere de yönelebilirsin. 

pastacılık

Çikolata Şefi Olmak 

Pastacılık teknikleri arasında bulunan çikolata yapımı da ustalık isteyen konulardan biridir. Hem çikolatanın kendisini yapmak hem de çikolatayı malzeme olarak kullanarak yepyeni ürünler ortaya koymak istiyorsan uzun ve biraz da meşakkatli bir sürece girmek üzere olduğunu söyleyebiliriz. Çikolata yapımı başlı başına bir sanat olduğundan bunu çok yönlü bir meslek dalı olarak düşünmelisin. Çikolata kaplı meyvelerden tut, şekerlemelere; trüflerden kurabiye, pasta ve keklere kadar içinde çikolata ve kakao olan her ürün çikolata şeflerinin uzmanlık alanına girer. Yepyeni reçetelerle adını dünyada duyurmak için ise harika bir yaratıcılık alanı aynı zamanda!

İster pasta şefi ol, ister ekmekçi veya çikolat şefi, istersen de mutfak dışı bir kariyer seçerek pasta blogger’ı ya da yazarlığı & eleştirmenliği yapmaya yönel, bu alana katkı sağlamak için sürekli araştırma halinde olmalısın. Biliyorsun şeflerin kariyer yolculuğu deneyim kazandıkça daha da güçlenir ve doğru kaynaklardan beslendikçe başarı da beraberinde gelir. Alternatif kariyer olanaklarına açık olmak kariyer olarak yemek pişirmek isteyenlerin her zaman önceliği olmalıdır. Şansın bol olsun şefim! 

 

Home
Products
Recipes
Chef Inspiration
Menu