Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Şef olmak, bazı büyük fedakarlıklar anlamına gelir; ancak, en eğlenceli, hızlı tempolu ve değişime açık kariyerlerden biridir. Mutfakta başarılı olduğunuzdan emin olmak için aklınızda bulundurmanız gereken bazı ipuçları şunlardır.

 

Yemek pişirebilmek yeterli değil.

Pişirmede doğal bir yeteneğe ve pişirmenin zevkine varmaya ek olarak, her şef para, ürün, talep, insan yönetimi ve pazarlama konularında iyi bir anlayışa sahip olmalıdır. Bazı cidden şaşırtıcı yemekler pişirebiliyor olmak, sizi iyi bir aşçı yapar, harika bir Şef değil. Başlangıçtan itibaren bir mutfağın nasıl işlediğinin, tedarikçilerle nasıl konuşulacağının ve bütçeleri nasıl doğru ayarlayacağınızın farkında olun.

Hiçbir iş mükemmel değildir.

Her şeyin ve herkesin birlikte çalışmak için mükemmel olduğu bir mutfağı bulamayacaksınız. Sizinle bir iş için mülakat yapılırken, sizin de onlarla mülakat yaptığınızı da hatırlayın; bu nedenle soru sorun, ve mutfağa adım atmadan tamamen bilgi sahibi olun.

Tatmin edici meslekler sunan tek yer saygın restoranlar değildir.

Ülkede en iyi lokantalar olarak algılanmakta olan yerlerde vakit geçirmek ve tecrübe kazanmak size bazı harika fikirler ve ilham verebilir, ancak çok katı bir bütçeyle, kollarınızı sıvayıp ve çok sayıda insana nasıl yemek servis edileceğini öğrenmek sizi çok işe alınabilir hale getirir .

Başarılı şefler insanlara hoş hissettiren insanlardır.

Evin arkasındaki meslektaşlarınız, Evin önündeki Düşman/dostlarınız, müşterileriniz ve tedarikçileriniz olsun, anlaşılması ve uğraşılması kolay biri olmalısınız. Çalışanlara iyi davranın ve onlara yön verin. Onlar iyi görünmenizi sağlayacaktır.