Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Yaşamın her yanına yansıyan muhteşem yemek kültürüyle İtalyanlar, dünyanın en iyi aşçılarına ve aşçılık okullarına ev sahipliği yapar. Profesyonel bir mutfak okulu, bu mutfağın prosedürlerini ve inceliklerini yerel bir şefin seviyesinde anlamana yardımcı olabilir. Eğer nereden başlayacağını bilmiyorsan okumaya devam et. Çünkü İtalya’nın göz alıcı güzellikteki şehirlerinde keyifle eğitim alabileceğin en ünlü aşçılık okullarını senin için listeledik.
 

1. Apicius Uluslararası Turizm Okulu - Floransa
 

Floransa’nın merkezi pazarının yakınında bulunan Apicius, Floransa Sanat Üniversite’nin bir koludur. Öğrencilerine, tüm aşçılık alanlarında eşsiz bir öğrenme deneyimi sunar.  Pişirme ve Pastacılık, Mutfak Sanatları veya Şarap Çalışmaları gibi bir yıllık sertifika kursları da bulunur. Uzun yıllar İtalyan aşçılık eğitimini sürdürmek istersen dört yıllık Konaklama Yönetimi kursuna, iki yıllık Mutfak Sanatları kursuna ya da İtalyan mutfağında yüksek lisans programına kayıt olabilirsiniz. Öğrenciler, kurumun kaliteli yemek restoranı Ganzo'da stajyerlik yapma fırsatı yakalar. Fırıncılık ve pastacılık öğrencileri ise Fedora isimli bölgede çok bilinen bir fırını işletir.

2. Cordon Bleu - Floransa

Cordon Bleu, adı prestijle anılan bir markadır. Nitelikli şeflerin resmi bir mutfak ortamında uygulamalı deneyim sağladığı ünlü bir kurumdur. Floransa’da bulunan Cordon Bleu’da amatörlere ve profesyonellere yönelik ayrı kurslar vardır. Şef adayları için İtalyan yemeklerinde ve hamur işlerinde 10-12 hafta süren kısa süreli mesleki kurslar bulunur. Ayrıca enstitü, Mutfak Sanatları ve Haute Cuisine'de üç yıllık lisans ve iki yıllık yüksek lisans derecesi sunmaktadır.


3. Coquis - Roma

2012 yılında eğitime başlayan okul, mutfak dünyasına yeni bir soluk getirmeyi amaçlar. Coquis, özellikle eğitim verilen okul alanı ve  yemek pişirmeye getirdiği modern yaklaşımla bilinir. Eğitimini üniversite düzeyinde ilerletmek niyetindeysen burada Bilim ve Mutfak Sanatları başlıklı özel bir lisans eğitimi bulunur. Bu altı dönemlik kurs, gıda endüstrisinde şef, danışman ve araştırma ya da öğretim görevlisi olarak çalışmak için gereken teknik ve bilimsel becerileri öğretir. Coquis'nin Profesyonel Mutfak Gecesi adını verdiği, iş deneyimi olmayanlar için 27 haftalık özel bir kariyer programı da mevcut.


4. Sapori Üniversitesi - Perugia

Her köşesi adeta bir kartpostal gibi olan göz alıcı Perugia'da okurken pişirme tekniklerini mükemmelleştirmekten daha keyifli ne olabilir? Pizzadan çikolata yapımına kısa süreli kurslarla çeşitli beceriler kazanabilirsin. Sapori Üniversitesi, İtalyan mutfak sanatlarında akademik bir kursa katılan öğrencilere burs sunan az sayıda kurumdan biridir. Kurs, yedi ay sürer ve sonunda bir staj dönemi olur. Bu özel okul; seni restoranlarda, otellerde ve gıda şirketlerinde çalışman için gereken tüm becerilerle donatır.

Rama Krema

Kremalı makarnada Rama Krema’dan daha iyisi yok.* UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
25 303
₺25,29 Ürün Fiyatı

5. Floransa Aşçılık Okulu - Floransa

Güzel Floransa'da bulunan bir başka mutfak okulu olan FCAS, restoran veya barista stajlarıyla özelleştirilmiş İtalyan Mutfağı Şef Eğitimi kursları sunmaktadır. Altı, on iki veya on sekiz ay süren eğitimlere katılabilirsin. Kurs çalışmasının bir parçası olarak İtalyanca dil dersleri ve Sommelier eğitimi de verilmektedir. Altı aylık İtalyan Ev Yemekleri kursu sonunda, hayalindeki İtalyan restoranında kolaylıkla işe girebilirsin.


6. İtalyan Şef Akademisi - Roma

Roma'nın son derece gözde bir bölgesinde, şehrin kalbinde bulunan akademi, İtalyan mutfağı üzerine yapılandırılmış mutfak kursları sunuyor. Profesyonel şef kursu, yemek pişirme temellerini ve gıda güvenliğini kapsayan dört öğrenme seviyesine sahip. Kurslar, atölye çalışmaları ve staj ile birlikte ilerliyor. Ayrıca akademi, İtalyan mutfağında denkliği olan dünyanın diğer mutfak okullarından uluslararası şefleri hedef alan üç ila altı aylık bir kursa da sahip.


7. Casa Artusi - Forlimpopoli

Bu özel aşçılık okulu ismini modern İtalyan mutfağının babası olarak kabul edilen Pellegrino Artusi’den alır.

Artusi, 1891'de, ilk İtalyanca yemek kitabı olan ve bir başyapıt olarak kabul edilen Mutfakta Bilim ve İyi Yemek Yeme Sanatı'nı yayımlamıştır. Kitabın son baskısı 790 tarif ve toplanması 20 yıl süren kısa öyküleri içerir. Bugün, tüm İtalyan aşçıları için bir başucu kitabı olarak kabul edilir.

Forlimpopoli'de bulunan ve büyük ustanın adını taşıyan bu muhteşem okul, İtalyan ev yemekleri sanatında ustalaşmak için en ideal eğitimi sunar. Associazione delle Mariette olarak adlandırılan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan bir dernek, yerel lezzetler konusunda en iyi eğitimleri verir. Dernek adını, Artusi’nin asistanı olan ve büyük ustanın ‘Marietta hem iyi bir aşçı hem de iyi, dürüst bir insan’ olarak tanımladığı Mariette’den alır. Geleneklerini bir bayrak gibi taşıyan bu bir grup özel şef; öğrencilere İtalyan ev yemeklerini, taze makarna yapımını ve mayasız bir ekmek olan piadina’nın inceliklerini öğretir.


8. Gelato Üniversitesi - Bologna

İtalyanların ’geloto’ diye adlandırdıkları o nefis dondurmasının, bizim Maraş dondurmamızdan ne farkı olduğunu hiç merak ettin mi? Cevabı öğrenmek için seni Bologna’daki Gelato Üniversitesi'ne alalım. Burada gelato ustalarından, bu farklı tarifin tüm özelliklerini ve kendi çeşitlemelerini nasıl oluşturacağını öğrenebilirsin. Aynı zamanda dondurma dükkanı açmanın ve işletmenin inceliklerine yönelik bir eğitim de mevcut. Ayrıca okul, damak tadını geliştirmene yardımcı olacak mini kurslar da düzenliyor. Bu amaçla açılan en ilginç eğitimlerden biri, katılımcıların gelato'nun tadına bakarak içindekileri anlamayı öğrendikleri Artisanal Gelato Duyusal Analiz kursu.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.