Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Kalkan Balığı Pişirme

Kalkan balığı gözde balıklardandır. Eti bembeyaz, sıkı ve son derece lezzetli bu balık, özellikle baharın başlangıcıyla birlikte daha da yağlanır ve yemek için ideal kıvamına gelir. Kalkan balığının hakkı ızgaradır. Ama dilersen domates, biber, soğan, sarımsak gibi sebzelerle birleştirerek buğulama yapabilir veya kağıtta fırınlayarak pişirebilirsin. Kalkan kızartmaya ve tavada pişirmeye de uygundur.

Kefal Balığı Pişirme

Bahar gelip sular ısınmaya başlayınca kefal de en lezzetli halini alır. Kefal balığı diğer balıklara göre daha dayanıklıdır. Farklı sulara uyum sağlayabilir. Bu nedenle tüm denizlerimizde yetişir. Kefalin buğulaması yapılabilir. Fakat özellikle pilakisi çok güzel olur. Diğer balıklardan farklı olarak kefal, tütsülemeye de uygun bir balıktır.

Lüfer Balığı Pişirme

Bol pullu, göçmen bir balık olan lüfer; Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da sürüler halinde dolaşır. Türkiye’de en iyi lüfer bahar mevsiminde Marmara Denizi’nde özellikle de İstanbul boğazında tutulan kefallerdir. Bu bölgede yakalanan kefallerin aromatik bir kokusu ve tadı vardır. Lüferi ilkbahar başlarında daha yağlıyken ızgara olarak pişirebilirsin. Havalar ısınmaya başladıkça yağı azalacağından patates, havuç ve kerevizle birlikte pilakisini yapabilirsin. Daha iri olanları buğulama ya da tava şeklinde hazırlamak da mümkündür.

Tekir Balığı Pişirme

Barbunya balığına oldukça benzeyen ve özellikle Karadeniz ile Marmara Denizi’nde bolca bulunan tekir, küçük ama lezzetli bir balıktır. En büyükleri 10 cm’e kadar büyüyebilen tekir, hafif unlanarak tavada pişirilebilir. Ayrıca balığın dış pulları fazla alınmayıp içi güzelce temizlendikten sonra biraz limon, karabiber ve tuz ile doldurup, yağlı kağıda sararak ızgara ya da fırında pişirmek de oldukça enfes olur. Sarmadan önce kağıdın tereyağı ile bolca yağlandığından emin ol.

Çipura Balığı Pişirme

Bol eti ve iriliği sebebiyle seveni çok olan çipura, bahar aylarının tercih edilen balıklarındandır. Büyük balıkların ızgara olarak hazırlanması daha lezzetli olur. Çipuranın ızgarası sıklıkla çok tercih edilir. Çok daha büyük boyları olsa da, ızgara için en ideal olan boyutu 300-350 gramlık olanlarıdır. Çipura; buğulama olarak, tavada veya fırında pişirilebilir. Ayrıca çipuradan ağızlara layık çorbalar da hazırlanabilir.

Knorr Akdeniz Salata Sosu 1KG

Maydanozlu ve Frenk Soğanlı Akdeniz Salata Sosu

Daha Fazlasını Görüntüle
2 14
₺308,19 Ürün Fiyatı
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu