Brownie Yapmanın Tüm Püf Noktaları | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Eğer sen de menüne dillere destan olabilecek, çikolata tutkunlarının tatlı molalarını şenlendirecek bir brownie eklemek istiyorsan, brownie hazırlamanın püf noktaları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmaya ne dersin? İşte enfes bir brownie yapımı için ihtiyacın olabilecek ipuçları… 

İdeal Fırın Sıcaklığı ile Akışkan Brownie

Brownie

Brownie’nin bu kadar popüler ve özel bir tatlı olmasının başlıca nedenlerinden biri, dışının hafif çatlamış çıtır dokusuyla içindeki kekin yumuşak kıvamının ve akışkan çikolatanın uyumudur. Brownie’yi ideal kıvam ve dokuda hazırlamak içinse fırın sıcaklığının doğru seviyede olması büyük önem taşır. Her fırının özellikleri ve ısınma süresi, bir diğerinden farklı olabilir. Bu nedenle özellikle tatlı reçetelerini hazırlarken, bir fırın termometresinden yardım almanda fayda var. Böylelikle brownie karışımını en doğru zamanda fırından çıkarabilir veya alabilir, ideal kıvamı kolaylıkla yakalayabilirsin. 

Tüm Malzemeler Oda Sıcaklığında Olmalı

Brownie

Brownie reçeteni hangi malzemeleri kullanarak hazırlayacağın, tamamen senin yaratıcılığına ve yorumuna kalmış. Ancak çikolata, yumurta ve tereyağı gibi malzemelerin doğrudan buzdolabından çıkarılarak kullanılması, tatlının lezzetini ve tadını olumsuz anlamda etkiler. Bu nedenle tarifte kullanacağın tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olmalısın. Bu sayede her bir malzemenin diğerine tamamen karışmasını sağlayabilir, hayalindeki brownie kıvamını oluşturabilirsin. 

Temperleme Yönteminden Yardım Al

Brownie

Yalnızca brownie püf noktaları için değil, birçok tatlı tarifinde kullanabileceğin bir ipucuna geçelim. Çikolata ve yumurtanın bir arada kullanıldığı tariflerde, iki malzemeyi birbirine dikkatle karıştırmak son derece önemlidir. Erittiğin çikolatayı doğrudan yumurtalarla karıştırdığında, çikolataların sıcaklığı yumurtaların pişmesine yol açar. Böyle bir durumda tatlındaki yumurta kokusunu ve tadını engelleyemez, üstelik kötü bir kıvam elde edersin. Çırptığın yumurtalara erimiş çikolata eklerken yumurtaları sürekli karıştırmalı ve çikolatayı azar azar ilave etmelisin. Temperleme olarak da bilinen bu yöntem, yumurtaların pişmesini önleyerek seni birçok riskten korur. 

Kusursuz Bir Brownie İçin Doğru Malzeme Seçimi

Brownie

Brownie’yi imza niteliği taşıyan bir tatlı haline getiren, kıvamı ve dokusunun yanı sıra, malzeme seçimidir. Özellikle de çikolata seçimi, brownie’nin lezzetini doğrudan etkiler. Söz konusu brownie kurabiye püf noktaları olduğunda tercihin kuvertür ya da bar çikolatalardan yana olmalı. Bitter, sütlü ve beyaz çikolata seçenekleri arasından farklı damak zevklerine en uygun olanı tercih edebilirsin. Ancak kullandığın bitter çikolatanın kakao oranı, kullanacağın şeker miktarını da etkiler. Bu nedenle birkaç deneme sonucunda en ideal çikolatayı belirlemeli, reçeteni kesinleştirmelisin. 

Doğru Servis Zamanlamasını ve Süslemelerini Belirle

Brownie

Brownie’nin fırından çıktığı anda servis edilmemesi gerektiğini, parçalanmasını önlemek adına biraz soğumaya bırakıldıktan sonra servise hazır hale geleceğini zaten biliyorsun. Bu nedenle doğru servis zamanlamasını yakalamak son derece önemli. Bir de, söz konusu imza tatlılar olduğunda, hazırladığın brownie’ye biraz daha yorum ve yaratıcılık katabilirsin. Brownie’yi farklı dondurmalar, meyveler ya da soslarla zenginleştirebilir, servis tabağını kusursuz bir şekilde hazırlayabilirsin. 

Lezzetten Ödün Vermeden Zamandan Kazan

Brownie

Söz konusu çok sayıda müşteriye hizmet vermek olduğunda, leziz tatlılar hazırlarken zaman tasarrufu ve pratiklik konusunda da geri kalmaman gerekir. Böylelikle mutfakta operasyonu azaltabilir, çok daha verimli şekilde çalışabilirsin. Carte d’Or Brownie Mix, misafirlerine tatlı bir şölen sunarken hijyen güvenilirliğinden ve lezzetten asla ödün vermemene olanak tanır. Bu özel karışımı kullanarak brownie’yi dakikalar içinde fırına atılabilir hale getirebilir, imza tatlının son dokunuşlarını ve süslemelerini zaman kaygısı olmadan hazırlayabilirsin. Üstelik bu esnada diğer siparişlerle ilgilenebilir, menüye yepyeni fikirler eklemek için çalışmalarını sürdürebilirsin. 1978 yılından günümüze uzanan Carte d’Or tecrübesiyle mutfakta pratik çözümler ve leziz tatlılar yaratmak, her zamankinden daha kolay!  

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.