Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

wasabi

Wasabi Nasıl Yapılır?

Wasabi bitkisi kolay bulunan bir bitki değildir ancak yine de en iyi wasabi sosu yapmak için bu bitkiyi bulmaktan başka çaren yok. Wasabi rendelemek için özel olarak tasarlanmış bir rendeye de ihtiyacın olacak. Japon şeflerin zencefil, turp ve wasabi püresi hazırlamak için kullandıkları oroshigane diğer rendelerden farklıdır. Çok daha sık aralıklara sahip bu rendeyi kullanırken meyve ya da sebzenin kök kısmını dairesel hareketlerle rendelemelisin. Böylece ortaya kıvamlı bir püre çıkacaktır. Bu yöntemle elde edilen wasabi macun kıvamı aldığında tüketilmek için hazır demektir. Yemek servisinden hemen önce hazır edilmesi tavsiye edilir çünkü bu bitki acı tadı uzun süre muhafaza edemez. Wasabi içinde ne var gibi bir soru ile karşılaşırsan; unutma ki gerçek bir wasabi sosun içinde wasabiden başka hiçbir malzeme bulunmamalıdır. 

wasabi

Wasabi Nasıl Yenir?

Envai çeşit sushinin yanında servis edilen wasabinin en yaygın kullanım alanı budur. Ancak elbette ki bunu çeşitlendirmek ve yaratıcı fikirlerle wasabiyi daha çok kullanmak mümkün olur. Balık ve sebze yemeklerinde; özellikle haşlanma ya da buharda pişirme teknikleri ile hazırlanmış olan tabakların yanında, patates kızartması ile servis edilebilir. Soya sosu gibi kendisine uyum sağlayabilecek farklı soslarla karıştırılarak özgün lezzetler oluşturulabilir. Erişte, noodle gibi hamur işlerinin yanına yakışır. Ayrıca uzakdoğu usulü pişirmeyi düşündüğün etlerin marinasyon sosuna da ilave edebilirsin şefim. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. Wasabi daha önce de söylediğimiz gibi acılık düzeyi son derece yüksek bir besin olduğundan, tüm eklemeleri bunu göz önünde bulundurarak yapmalı ve servisten önce mutlaka tadımını gerçekleştirmelisin. Misafirlerinin damaklarında hoş olmayan bir tat bırakmak istemezsin, değil mi?

wasabi

Wasabinin Faydaları

  • Sadece özgün tadı ile değil faydaları ile de değer kazanan wasabi dengeli ve kontrollü tüketildiğinde insan sağlığı için birebirdir. 
  • Her şeyden önce bağışıklığı destekler çünkü içeriğinde güçlü antioksidan özellikler barındırır. Kendini hasta hissettiğinde, vücut direncinin düştüğü zamanlarda wasabiden yardım alabilirsin.
  • Yine içeriğindeki o acı lezzet sebebiyle sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkiler bıraktığı görülür.
  • Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve sindirim sistemi bozukluklarının giderilmesine yardımcı olabilir. 
  • Alerji ve astım gibi üst solunum yolu problemleri için de yararlı olduğu bilinen bu yeşil mucize, anti-aging özelliği sayesinde son yıllarda daha da popüler hale gelmiştir.
  • Yaklaşık 18 ayda yetiştirilen bu nadide bitkinin uyarıcı özelliği olduğunu da söylemeden geçmeyelim. 

Buradan aldığın ilhamla şöyle leziz bir sushi menüsü oluşturmak istersen, bir giriş dersi niteliğindeki sushi çeşitleri içeriğimize göz atabilirsin şefim. Aynı zamanda gastronomi sözlüğü ise her daim elinin altında olmalı! 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Products
Recipes
Chef Inspiration
Menu