Uzak Doğu Esintileri
Dünyanın en ilginç yemekleri hangileridir, diye sorsalar çoğu kişinin aklına hemen Uzak Doğu mutfağının canlı böcekleri gelir herhalde. Peki ya kurbağa bacağı? Onun için çok da uzaklara gitmeye gerek yok, dünyanın en iyi mutfakları kurbağa bacağı için Adanalı üreticilerin kapısını çalıyor. Japonların suşileri ise artık Türkiye’de bile her köşebaşında bulunabiliyor ve oldukça sıradanlaştı. Japonları kahvaltı kültürleri de epey farklı. Mayonezli ekmek ve tarçınlı patates bir Japon için lezzetli bir güne başlangıç menüsünü oluşturuyor.
Bir diğer Uzak Doğu ülkesi Çin ise kimilerine göre dünyanın en iyi mutfağına sahip. Soya sosu, envai çeşit noodle, kaju fıstığı, tatlı ekşi soslu tavuk, kızarmış ananas, buharda pişmiş mantı ve meşhur sebzeli Çin böreği... İlk duyduğunda kulağına tuhaf gelmiş olabilir ama bunlar artık sana tanıdık lezzetler olmalı. Çin’den batıya doğru yolculuğa devam ederken Hint Okyanusu civarındaki neredeyse tüm ülkelerde Hint esintili yemekler ortaya çıkıyor. Bol baharat ve her öğün yenilen egzotik papayalar, mangolar, pomelolar...
Knorr Fajita Çeşnisi 750GR
Zengin ürün çeşitleri ile yemekleri ziyafete dönüştüren lezzetçilerin vazgeçilmezi Knorr Fajita Çeşnisi 750GR UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!
Daha Fazlasını GörüntüleGeleneksel Eskimo Yemeği
Dünyanın en lezzetli yemeği midir orası tartışılır ama Eskimoların geleneksel yemeği olan kırmızı yaban mersini suyunda pişirilmiş geyik eti, onlar için mutlaka lezzetin zirvesidir. Bu yemek, Laponya bölgesinde Kuzey Işıkları'nın dansı eşliğinde -25 derece soğukta yanında patates püresiyle oldukça şık bir ziyafet sofrasını oluşturuyor. Geyik etinin hem yapı olarak hem de tat olarak biraz sert ve yoğun olması soğuk iklim insanlarının damak zevkine hitap ediyor. İngilizcesi ‘lingonberry’ olan kırmızı yaban mersini, sadece Laponya'da değil İskandinav ülkelerinde de sıklıkla kullanılan bir malzeme. Soslarda kullanılan kırmızı yaban mersiniyle, aynı zamanda soğuk veya sıcak içecekler de hazırlanıyor. Bu arada donmuş göller üzerinde açılan küçük deliklerden sallandırılan oltalar film değil gerçeği anlatıyor. Buz gibi sularda yapılan balıkçılık da kuzey ülkelerinin yemek kültürünün bir parçasını oluşturuyor.
Avrupa'nın Etkileyici Peynir Kültürü
Dünyanın her bölgesinde farklı şekillerde karşına çıkabilecek peynir, özellikle Avrupa’da birkaç ülkede ciddi bir hakimiyet kuruyor. Hollanda, İsviçre, Fransa peynir kültürleriyle gastronomi dünyasına adını yazdırmış ülkeler arasında. Hollanda'da marketlerden ve meydanlarda kurulan pazarlardan dahi peynir kokusu yayılıyor. Peynirsiz yaşayamayanlardansan kimyonlusundan acı biberlisine, tazesinden eskitilmişine farklı çeşitleri ile bilinen ülkenin en ünlü peyniri Gouda'yı mutlaka denemelisin. Gouda, yağ oranı yüksek bir peynir olduğundan yemek tariflerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor.
Peynir denildiğinde akla gelen Avrupa ülkelerinden biri de İsviçre. Havasından mı, suyundan mı, yoksa yemyeşil dağlarında yetişen ineklerinin kaliteli sütlerinden mi bilinmez İsviçre'nin enfes peynirleri ve bu yemeklerle hazırladıkları klasik lezzetleri ver. Olgunlaşmış peynirlerin bile kendi aralarında tekrar tekrar çeşitlere ayrıldığı, kuyumcu terazisi ile tartılmışçasına gramlarla paha biçilen efsane peynirler ülkesi İsviçre'nin geleneksel mutfağının yıldızları, fondü ve raklet. Farklı peynir türlerinin bir kap içinde eritilmesiyle hazırlanan fondü, ortaya servis ediliyor. Masada oturanlar fondüyü uzun çatallarla erimiş peynirin içine kızarmış ekmek, sebze dilimleri, şarküteri ürünleri batırarak tüketiyor. Raklet de fondü gibi sosyal bir yemek. Özel bir makineyle servis edilen ve böylece sürekli erimesi sağlanan raklet peyniri, haşlanmış patates ve turşu çeşitleri ile tüketiliyor.
Dünyayı keşfetmenin en güzel yollarından biri de dünyadaki yemek kültürleri hakkında bilgi edinmek, dünyanın en lezzetli yemeği için uzun yollara düşmek. Dünyanın en güzel mutfağı hangisi sorusunun cevabını ancak lezzet keşfine çıkarak bulabilirsin.