Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Farklı Yemek Kültürlerini Arayan Gezginlerdir

Profesyonel aşçılık yapan herkes yeni tatlar keşfetmenin önemini bilir. İyi aşçı olmak için geniş yelpazede bir malzeme ve pişirme tekniği bilgisi gerekir. Aşçılık okullarında alınan temel bilgiler önemli ama yeterli değildir. Hayalleri süsleyen bir aşçılık kariyeri için her fırsatta yeni tatlar denemekten kormayın. Başarılı aşçılar sıklıkla yurt dışı seyahatleri yapar. Hazırladıkları menüler bir kaç çeşit yemekle sınırlanmış olsa da restoran mutfağında yemek hazırlama konusunda dünya çapında bilgi sahibidir.

2. Ünlülerle Tanışma Şansları Çok Yüksektir

Başarılı aşçılar, sıklıkla ünlü isimlerden oluşan bir hayran kitlesine sahiptir. Restoranda çalışmak diğer mesleklere oranla ünlülerle tanışma şansını daha yüksek kılar. Bu şansın sadece şehir merkezindeki gösterişli mekanlar için geçerli olduğunu sanma, birçok ünlü yerel lezzetin ve keşfedilememiş küçük işletmelerin müdavimidir.

3. Yaptıkları Konusunda Tutkuludur

Aşçıların mutfakta terör estiren ve sürekli bağıran insanlar olduğu gibi klişeleşmiş bir inanış vardır. Evet, mutfakta çalışmaya başladığınızda iki aşçıyı yüksek sesle bir şeyleri tartışırken görmeniz muhtemel çünkü aşçılar işleri konusunda titiz ve inanılmaz derecede tutkuludur ama bu bağırmaktan hoşlandıkları, kızgın oldukları ya da işlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Aşçılar genellikle yüksek sesle konuşur çünkü mutfaklar çok gürültülüdür!

4. Başarılı Aşçılar Müşterilerini Sever

İnsanların profesyonel aşçılık kariyerini tercih etmesinin en popüler nedenlerinden biri müşteriler için lezzetli yemekler yaratmaktır. Başarılı aşçılar restoran müşterilerini evini ziyarete gelen bir misafirmiş gibi ağırlamak ister. İyi aşçı olmak özen gerektirir. Müşterilerinizin yemekten yüzlerinde gülümsemeyle kalktığından emin olman gerektiğini unutma. Yemeklerine ustalığını katmayan ve sunumlarına özen göstermeyen bir aşçı asla gastronomi dünyasında kendine yer bulamaz.

5. Yemeklerinde Sanatı Ve Bilimi Kullanır

Profesyonel aşçılık bir bilim olmasının yanı sıra bir sanat biçimidir. Başarılı aşçılar sanatsal yanlarını yemeklerine aktarır ve her yemek yapışlarında bir şaheser yaratma arzusu duyar. Bu durum, kullandıkları tatların özenli uyumundan tabakta yarattıkları özel tasarımlara kadar her aşamaya yansır. Yiyeceklerin kimyasını çok iyi bir şekilde anlayan ve farklı malzemeler ile mükemmel dengeyi yakalamayı başaran aşçılar hazırladıkları her tabakta bilimin temel kurallarından da faydalanır.

Knorr Chef's Sütlü Patates Püresi 2KG

Şeflerin 1 numaralı tercihi* * Şef paneli, Mutfak Penetrasyon Takibi, TNS, 2016 Knorr Chef’s Sütlü Patates Püresi UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
9 35
₺710,28 Ürün Fiyatı

6. Başka Restoranlarda Çok Sık Yemek Yer

Yaşamını yemek pişirerek geçindiren birinin dışarıda yemek yemesi şaşırtıcı gelebilir. Oysa tam aksine mesleğin bir özelliği olarak aşçılar çok sık olarak dışarıda yemek yer. Bu hem dinlenmeleri için iyi bir bahane hem de yerel rekabeti yakından izlemeleri için onlara bir fırsat sağlar. Aşçı olmak için yemek yapmak kadar restoran endüstrisini tanımanın ve yerel müşterilerin tercihlerini anlamanın da önemli olduğunu unutmayın. İmkanlar elverdiği sürece yemek için dışarı çıkın.

7. Her Aşçının Favori Bir Bıçağı Vardır

Tüm günlerini mutfakta geçirmek, aşçılara kullandıkları bıçakların ağırlıklarını, hassasiyetlerini ve hızlarını fark etme imkanı sağlar. Bu yüzden her aşçının kullandıkları arasında kendine en uygun gördüğü favori bir bıçağı olur. Mutfağın kendine has kurallarından biri de asla bir başka aşçının bıçağını kullanmamaktır. Bir aşçı olarak başkasının bıçağını kullanırsan mutfakta ufak çaplı bir kaosa yola açabileceğini sakın unutma.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu