Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Bir menünün başarısı, mutfaktaki mevcut zamana, becerilere ve donanıma bağlıdır. Dikkatli planlama, hazırlık sırasında karı en üst düzeye çıkarmanın anahtarıdır.
1. Fazla üretime dikkat edin

1. Fazla üretime dikkat edin

Boş zamanınız olsa bile normal stok seviyelerini aşmamaya ve mise en place'ta aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Çünkü bu stok ve çaba israfına yol açar.  Mise en place planlama sayfasını kullanarak, hazırlamada kullanılan malzeme sayısını kontrol edin.

2. Standart restoran tarif kartları ile çalışın

2. Standart restoran tarif kartları ile çalışın

Standart restoran tarifi kartlarının kullanıma sunulmasının üç avantajı vardır:

  • Tüm menüde tutarlılık
  • Daha etkin personel eğitimi 
  • Maliyet analizi 
  • Misafirlerin beklediği standart kalite 

Bir standart restoran tarif kartı şunları içerir:

  • Satın alma ve depolama bilgileri de dahil belirli içerikler
  • Malzemelerin maliyetleri ve kart fiyat hesaplamaları
  • Diyet, alerjen ve beslenme bilgileri
  • Miktarlar 
  • Alt öğelere göre gruplandırılmış malzemeler
  • İçerik grubuna göre pişirme yöntemi/yöntemleri (ör. küp küp doğrama veya tavlama)
  • Hazırlık adımları 
  • Pişirme sıcaklıkları 
  • Sunum/süsleme için resim (isteğe bağlı)
  • Gıda eşleştirme (isteğe bağlı)
  • Tabakta porsiyonlama 

Ücretsiz restoran tarif şablonunu indirin

 

3. HACCP (Risk Analizi & Kritik Kontrol Noktası) Yönetimi

3. HACCP (Risk Analizi & Kritik Kontrol Noktası) Yönetimi

Kritik kontrol noktalarının yönetimi, yiyeceklerin güvenli sıcaklıklarda saklanmasını, pişirilmesini ve tutulmasını sağlar, böylece yiyecekler yalnızca yemek anlamında güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda restoranlarda yiyecek israfını azaltmaya da yardımcı olur. Mutfağınızdaki personeli HACCP'nin ne olduğu, neden önemli olduğu konusunda eğitin ve iyi yönetilmezlerse israf yaratacak maliyetlerin farkına varmalarını sağlayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu