Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Islama Köfte

Meyveli Şakşuka

  • Kuru Kuzu Göbeği Mantarı 30.0 g
  • Kuru Porçini Mantarı 30.0 g
  • Kuru Sarıkız Mantarı 30.0 g
  • Patlıcan, brunuaz doğranmış 1.5 kg
  • Hurma, brunuaz doğranmış 80.0 g
  • Kuru Kayısı, brunuaz doğranmış 80.0 g
  • Kuru İncir, brunuaz doğranmış 80.0 g
  • Kırmızı Soğan, brunuaz doğranmış 300.0 g
  • Sarımsak 9.0 g
  • Domates Salçası 35.0 g
  • Biber, salçası 35.0 g
  • Domates, konkase ve brunuaz doğranmış 1.0 kg
  • Tuz 10.0 g
  • Karabiber 3.0 g
  • Maydanoz 25.0 g
  • Bal 20.0 g

Acı Biber Kreması

Portakal Glazür

  • Portakal Suyu 1.0 kg
  • Zerdeçal 15.0 g
  • Elma Sirkesi 12.0 ml
  • Ayçiçek yağı 1500.0 ml
  • Limon suyu 80.0 ml
  • Kekik, taze (dal) 2.0 adet
  • Biberiye, taze (dal) 2.0 adet
  • Defne Yaprağı 2.0 adet
  • Tuz 5.0 g
  • Zeytinyağı 500.0 ml
  • Yumurta sarısı 5.0 adet

1 Porsiyon Sunumu

  • Tereyağı 25.0 g
  • Portakal Glazür 25.0 g
  • Acı Biber Kreması 25.0 g
  • Meyveli Şakşuka 100.0 g
  • Köfte Porsiyonları 125.0 g
  • Dilim Ekşi Mayalı Ekmek 1.0 adet

Şakşukalı Islama Köfte nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Islama Köfte

    • Bütün malzemeleri, homojen olana kadar karıştırın.
    • Karışımı buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.
    • 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra 20-25 g porsiyonlayıp formatlara basıp dikdörtgen şekli verin.
  2. Meyveli Şakşuka

    • Bütün mantarları ılık suda 30 dk dinlenmeye bırakın.
    • Küp kesilmiş patlıcanları tuzlu suya koyun. Tuzlu suda 30 dakika bekledikten sonra süzün ve kurulayın.
    • Yağınızı 170oC'ye ayarlayın ve patlıcanları ve mantarları kızartın.
    • Zeytinyağında küp kırmızı soğanları ve sarımsağı terletin.
    • Domates ve biber salçasını tavaya ekleyin ve pişirmeye devam edin.
    • Küp domatesleri ve diğer kuru meyveleri ekledikten sonra pişirmeye devam edin.
    • Patlıcanlar ve mantarlar da dahil diğer tüm malzemeleri ekleyin, şakşukanızın tadına bakarak finalize edin.
  3. Acı Biber Kreması

    • Kapya biberleri közleyip ayıklayın. Ayıklanan biberleri Thermomix'e alın. Düşük ayarda azar azar sıvıları ilave ederek çekin. Sos kıvamına getirin.
    • Son olarak Knorr Acısso'yu ekleyip krema işlemini tamamlayın.
  4. Portakal Glazür

    • Otlar ve sarımsaklar hariç tüm malzemeyi portakal suyu ile beraber bir tencereye koyun ve yarıya inene kadar çektirin. 
    • Yumurta sarısını, zerdeçalı ve sirkeyi mikserde karıştırın. 
    • Yumurta sarısı daha kalın bir kıvam aldığında, çektirilmiş portkal suyu karışımını ve limon suyunu ekleyin. 
    • Malzemeleri homojen hale gelene kadar karıştırın, ardından dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  5. 1 Porsiyon Sunumu

    • Izgarayı yağlayın ve köfteleri ızgarada pişirin.
    • Tereyağını eritin ve ekmeğin her iki tarafına sürün, ardından ekmekleri ızgarada kızartın.
    • Aynı tavaya Meyveli Şakşuka’yı alın ve biraz daha tereyağı ekleyin.
    • Ekşi mayalı ekmeği tabağın ortasına yerleştirin ve üzerine Meyveli Şakşuka’yı koyun.
    • Şakşuka üzerine ızgara köftelerinizi dizin ve üzerine biraz portakal glazür ve baharatlı kırmızı biber kremasından ekleyerek servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu