Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Kuvertür Çikolata Nedir?

Normal çikolatadan farkı, içeriğinde daha fazla kakao yağı barındırması olan kuvertür çikolatanın tatlı tariflerinde sıklıkla tercih edilme sebebi diğerine göre daha hızlı erimesi ve parlak bir görünüme sahip olmasıdır. Profesyonel mutfaklarda kullanımı tercih edilen kuvertür çikolata dilimize Fransızca’dan geçmiştir. Anlamı “örtmek” olan kuvertür, şefler tarafından tatlıları kaplamak, şekerlemeleri süslemek için kullanılır. Bitter, sütlü ve beyaz olmak üzere 3 çeşit kuvertür çikolata çeşidi bulabilirsin. Eğer sen de mutfakta zamanla yarışıyor ve sana pratiklik sağlayacak malzemelere öncelik veriyorsan kuvertür çikolata tariflerine mutlaka göz atmalısın. Leziz bir çikolatalı soslu krep herkesi mutlu edebilir! 

kuvertür çikolata

Kuvertür Çikolata Nasıl Eritilir?

Kuvertür çikolata tıpkı normal kalıp çikolatalar gibi benmari usulü ile eritilir. Benmari usulünde öncelikle geniş bir tencere ya da kapta su kaynatılır. Ardından daha küçük bir kap içerisine yerleştirilip bunun içine de kuvertür çikolata konur. Burada kritik nokta, alttaki suyun çikolata ile hiç temas etmemesi olmalıdır. Aksi halde su, kuvertür çikolatanın yapısını ve dolayısıyla da tadını değiştirecektir. Alttaki suyun buharı ile eriyecek olan çikolatayı ara ara karıştırman kafi olur. Tamamen eridikten sonra ise ocaktan alabilir ve tarifini uygulamaya geçebilirsin. Çikolatanın pürüzsüz bir hal almasını istiyorsan temperleme tekniğini kullanabilirsin. 

kuvertür çikolata

Kuvertür Çikolata Nasıl Kullanılır?

  • Kullanım alanı bakımından şeflere zengin seçenekler sunan kuvertür çikolatayı ister kek, muffin ya da kurabiye hamur karışımının içine katabilir; istersen süt kreması ilave ederek pasta sıvaması olarak değerlendirebilirsin.
  • Çilek ya da muz gibi meyveleri kaplayarak muhteşem sunumlar oluşturabilir, leziz bir çikolata fondü ile akşam menüsünü unutulmaz kılabilirsin. 
  • Önceden hazırlamış olduğun sütlü tatlıları ya da vanilyalı dondurmayı kuvertür çikolata sosu ile lezzetlendirmek de iyi bir fikir olabilir. 
  • Peki ya soğuk bir kış akşamında kuvertür çikolatayı nasıl kullanabilirsin? Tabii ki mis gibi bir sıcak çikolata hazırlayarak!  
füzyon mutfağı