Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Soğuk Çorbalarda Maliyet Düşürecek Notlar

  • Pişmeyen çorbalar hem vakitten hem de ocak maliyetinden tasarruf sağladığı için işletmelere daha uygundur.
  • Soğuk çorbalarda mevsim yeşillikleri ve sebzeleri kullanılarak maliyet daha aşağı çekilebilir. Örneğin taze nane, taze bakla gibi içerikler soğuk çorbalarda sıklıkla görülebilir.
  • Dört mevsim bulunabilen kuru bakliyatlar, en ucuz zamanında alınıp haşlanarak dondurulabilir. Soğuk çorbaların vazgeçilmezi olan baklagiller, derin dondurucudan çıkarılarak dilenen anda kullanılabilir.
  • Vişne gibi yaz meyveleri de soğuk çorbalara lezzet katabilir. Çorbada meyvelerin aromatik tadını kullanarak farklı ve uygun maliyetli alternatifler yaratabilirsin.

Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?

Sen de "Soğuk çorbalar nasıl yapılır, nasıl pişer?" öğrenmek istiyorsan hızlı soğuk çorba tariflerine göz atmalısın. Merak etme, işletmeni de düşündük. Tarifler hem zamandan hem de maliyetten tasarruf hedefinde.


Ayran Aşı Çorbası

Geleneksel soğuk çorbalardan ilk akla gelen elbette ayran aşı oluyor. Haşlanan tahıl ve bakliyatların soğuk yoğurt ile karıştırılması ile yapılan ayran aşı, en kolay çorbalar arasında sıralanıyor. İşte ayran aşının hayat kurtaran garantili tarifi...

  • 6 su bardağı yarma
  • 2 su bardağı nohut
  • 6 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam taze nane
  • 2 çay kaşığı pul biber

Ortalama 8-12 kişilik olan bu çorbanın yapımı oldukça kolay. Yarma ve nohutları haşlayıp süzerek soğumasını beklemelisin. Ardından yoğurt, su ve baharatlarla karıştırarak servis edebilirsin.


Soğuk Vişne Çorbası

Soğuk vişne çorbasını daha önce duymamış olabilirsin, ama mutlaka denemelisin. Hatta şef olarak spesiyalin haline bile getirebilirsin. İster tuzlu ister hafif şekerli yapabileceğin 10 kişilik çorba için ihtiyacın olanlar şöyle... ​​​​​​

  • 1 kg çekirdeksiz vişne
  • 450 ml krema
  • 50 ml bitkisel sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1.5 lt su
  • Tuz

Vişneleri çekirdeklerinden ayırdıktan sonra 10 dakika haşlamalısın. Bir tencerede yağ ve un ile terbiye hazırlayıp soğumaya bırak. Şef olarak unu, kokusu çıkana kadar kavurmayı zaten bildiğini varsayarak bu kısmı hızlı geçiyoruz. Ardından hazırladığın tavuk suyunun içine vişneleri katmalısın. Biraz kaynatıp süzgeçten geçirmen gerek. Süzülen vişneli tavuk suyunun içine önce meyaneyi, kremayı, ardından tuzu temperleyerek ekle. Çorba soğuyunca üzerine birkaç vişne koyarak servis yapabilirsin. Özel bir tat arzu ediyorsan, tavuk suyuna karanfil ve tarçın eklemek de lezzet sırrın olsun.

31 189
₺31,45 Ürün Fiyatı