Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

fine dine

Fine Dine Nedir?

Misafirine kendini çok özel hissettiren, önüne gelen tabakların yalnızca kendisi için hazırlandığı hissini veren ve gerçekten de yaratıcı tariflerin sunulduğu konsepte fine dining denir. Şık çatal bıçaklar, jilet gibi ütülenmiş kusursuz bir masa örtüsü, orijinal malzemelerle hazırlanmış, nadir bulunan tadım menüleri, elit şaraplar… İşte sadece bu kelimeler bile fine dine restaurant temasını açıklamaya yeter şefim. Böylesine özel bir yeme & içme deneyimini yaşamak elbette ki herkesin hayalindedir ancak bu mükemmel ambiyansı ekonomik olarak karşılamak her zaman çok kolay olmayabilir… Bu yüzden eğer bir fine dine restaurant açmayı düşünüyorsan konumuna, o bölgedeki nüfusun alım gücüne, ayrıca zevklerine, gastronomik alışkanlıklarına odaklanmalısın. Daha fazlasını öğrenmek istiyorsan, fine dine restaurant açmak ve fine dine menü hakkında hazırladığımız liste de burada… 

fine dine

Fine Dine Restaurant’lar Hakkında 6 İpucu

Ortak noktaları; kalite, seçkin yemek ve eşine az rastlanır bir deneyim olan fine dining konsepti ile ilgilenen şeflerin bilmesi gereken tüyoları derledik.

1. Zarafet anahtar kelimen olmalı. Bu konseptte gözle gördüğün ya da görmediğin her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştür. Tabakların, çatal bıçakların hatta bardakların bile özel olarak üretildiği durumlarla karşılaşabilirsin. Son derece iddialı bir alana girmek üzeresin şefim, hazır ol! 

2. Restoranın kapısında bekleyen karşılama görevlisinden tut, servis personeline, mutfaktaki bulaşıkçıya kadar herkes konseptin farkında olmalı ve hatta menü ile ilgili de bilgi sahibi olmalıdır. Özellikle servis elemanına bu konuda büyük görev düşer. Nitelikli bir garson, misafirine menüyü aydınlatıcı şekilde açıklayabilen ve karşı tarafı anlayıp ona uygun tabağı kendisine sunabilendir. 

3. Düzen son derece önem taşır. Masa düzeni, dekorasyon ve hatta menüdeki ahenk bile bir fine dine restoranın değerini etkileyebilir. Koordineli çalışan personel de bu konseptin olmazsa olmazıdır. Elbette ki servis süreleri çok dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. 

4. Eskiden fine dining denilince ilk akla gelen şey beyaz masa örtüleri olurdu ancak bu gelenek şimdilerde her mekanda sürdürülmez. Mekan sahipleri ya da şefler masa örtüsü kullanmak yerine mobilyaları da dekorasyonun bir parçası olarak varsayar ve doğal, konseptle uyumlu masa & sandalyeler kullanabilir. Bambu, ahşap ya da doğal taş gibi malzemeler tercih edilir. 

fine dine

5. Yemek konusundaki yaratıcı ve iddialı tavır dışında mekanda servis edilen içkilerin de bir uzman / danışman tarafından takip edilmesi şarttır. Özellikle şarap servisinde mutlaka yemek uyumu gözetilmeli, ikinci kadehe geçilecekse bardaktaki şarabın tamamen bittiğinden emin olunmalıdır. 

6. Bir fine dining restaurant da tıpkı diğer restoranlar gibi yeme & içme dünyasındaki trendleri takip etmelidir. Bu alanda, fast food konsepti gibi hızlı değişimler söz konusu olmasa da dünyada fine dine nereye gidiyor, şefler ne tip değişimlerin peşinde ve gurme misafirlerin beklentileri nedir? gibi soruların cevaplarını iyi analiz etmek bir fine dine menü hazırlamak ve bu konseptte bir mekana sahip olmak için olmazsa olmazdır.