Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Doğru Planlama Yapın

Oteller ve restoranlar için doğru bir iftar menüsü oluşturmak için her şeyden önce doğru planlama yapmak gerekir. Yapılan planlama kolayca hazırlanabilecek uygun malzemeleri seçip onları en etkin şekilde kullanmak önem taşır. İftar menüleri için planlama yaparken zaman konusunda çok dikkatli olmak gerektiğini unutmamalısınız. Ayrıca yiyecek israfından kaçınmalı ve maliyetleri de en uygun hale getirmelisiniz. Temel olarak iftar menünüzün başarısı işletmenin müşteri portföyüne uygunluğuna ve doğru maliyet hesabına bağlıdır.

2. Doyurucu ve Besleyici Bir Menü Oluşturun

İftar menüsü hazırlarken sağlıklı ürünleri içeren ve istikrarlı bir menü oluşturmanız gerekir. Ramazan ayı boyunca sunulacak menü farklı yiyecek gruplarını bir arada içerebilmeli, besleyici ve doyurucu olmalıdır. İftar menüsünün tüm gün oruç tutan misafirlere servis edileceğini asla unutmayın. Bu yüzden çok yağlı ve çok baharatlı yiyeceklerden kesinlikle kaçınmalısınız. Et, tavuk gibi proteinleri pilav, püre gibi karbonhidratlarla birlikte servis etmeli ve mutlaka yoğurt, salata, zeytinyağlılarla desteklemelisiniz. Kızartmalar yerine mümkün olduğunca haşlama, ızgara gibi daha hafif pişirme yöntemlerini tercih etmelisiniz.

3. Çeşit ve Porsiyon Dengesini Doğru Kurun

Genel olarak bir iftar menüsü; iftariyelikler, çorba, hamur işi,  ara sıcak ya da zeytinyağlılar, pilav veya püre ile servis edilen ana yemek ile bitirişte sunulan tatlıdan oluşur. İftar menülerinde çeşit bolluğundan kaçınılmamalı fakat seçilen yemeklerin birbiriyle uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Ramazan ayında olduğunu ve yemeklerin oruçlu misafirler için hazırlandığını hep aklında tutmalısın. Bu yüzden porsiyonları çok iyi bir şekilde hazırlaman gerekir. Bol çeşitten dolayı yemekler israf olmamalı, fakat kesinlikle hiçbir misafir masadan aç kalkmamalı.

4. Klasik Lezzetlere Ağırlık Verin

Ramazan ayında çok karmaşık tarifler ve yoğun teknikler yerine sade bir şekilde hazırlanan, iyi derecede pişmiş ve sunumu hoş yemekler daha çok tercih edilir. Bunun nedeni iftar sofrasında insanların maceradan çok bildikleri, sevdikleri tatları aramalarıdır. Fakat tamamen sıradan ürünlerle hazırlanan bir iftar menüsü de cazip olmaktan uzaklaşabilir ve sıkıcı olabilir. Diğer otel ve restoranlarla rekabeti sağlamak için menüde ilgi çeken ögeler bulundurmak her zaman büyük bir artıdır. Bu yüzden zenginleştirilmiş farklı tariflerle klasik lezzetleri ve hatta Osmanlı mutfağından çeşitleri bir arada kullanmalısın. Bu noktada önemli olan farklı doku, renk ve pişirme teknikleriyle birbirine uyumlu tatları en iyi şekilde yakalamak.