- Hijyen - Ekibin gıda işleme sırasında ekstra önlemleri alıp almadığını kontrol etmek ve izlemek adına her bir vardiya için bir şampiyon görevlendirin.
- Çalışan güvenliği - Personeli düzenli olarak kontrol edin, iyi hissetmediklerinde işe gelmek zorunda olduklarını düşünmemelerini sağlayın ve evde kalmanın herhangi bir problem olmayacağına dair güvence verin.
- Müşterilerle iletişim - Müşterilerinize açık olun ve güvenliklerini sağlamak için önlemler aldığınızı söyleyin.
- Daha davetkar ortam – Dokunmatik ekranları ortadan kaldırın, birkaç masa kaldırarak daha fazla alan yaratın.
- Paket Servis Hizmeti - Mevcut iş modelinizde yoksa ekleyin. Kaybedilen bahşişleri telafi etmek için restoran çalışanlarının katılımını teşvik edin. Elinizde sipariş paketlerinden çok miktarda bulundurun.
- Menü düzeni – En iyi yemeklerinize bağlı kalın, SST'leri (sınırlı süreli teklifleri) ve günün yemeği seçeneklerini erteleyin, bu sayede daha az envanter kaybı yaşamış olursunuz.
- Self servis alanları – Baharat bölümlerini, büfe veya salata barlarını kaldırın; ihtiyacınız varsa servis etmek için personel görevlendirin veya PC’lere taşıyın.
Gıda Güvenliği Eğitim Videoları
Bilgilerinizi tazeleyecek içerikler
Gıda Güvenliği kısa eğitim videolarını buradan izleyin. Önemli noktaları hatırlamak için izleyebilir veya işletmenizde çalışanların becerilerine güç katmak için personelinizle paylaşabilirsiniz.