Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Tavuk Tabaka

Köz Soğan

Teriyaki Vinegretteli Kuzu Kulağı Salatası

  • Kuzukulağı 120.0 g
  • Bebek Ispanak 120.0 g
  • Soya Filizi 120.0 g
  • Soyalı Vingrette Sos;
  • Lime Suyu 70.0 g
  • Susam Yağı 30.0 g
  • Süzme Çiçek Balı 30.0 g
  • Zeytinyağı 130.0 g
  • Kavrulmuş Susam 30.0 gr

Patates Köftesi

İsli Gravy Sos

Porsiyon Sunum


Her yemek , bulunduğu topraklardaki kültürü yansıtır. Zaman içerisinde kültürelve sosyal etkileşimlerle sınırları zorlar, kıtaları aşar ve hatta global bir noktaya ulaşabilir.
Bu tarifte ben, Gürcü mutfağından doğmuş, özünü de koruyarak Asya ve Doğu Avrupa mutfaklarında yer bulmaya başlamış Tavuk Tabaka reçetesini sizler için yorumladım.

...

Hazırlık

  1. Tavuk Tabaka

    • Tavukların derili kısmını Knorr Fajita Çeşnisi ile lezzetlendirin
    • Tabanını zeytinyağıyla yağladığınız teflon tavayı ocağa alın. .
    • Tavukların derili kısmı tavaya ya da platee gelecek şekilde üstüneağırlık koyarak derili kısım çıtır olana kadar pişirin.
    • Ağırlıkları alarak tavukların diğer yüzünü 1 dakika pişirin ve kenara alın. Tavuklarınız kalınsa, 180 derece fırında 5 dakika daha pişirebilirsiniz.
  2. Köz Soğan

    • Knorr Fajita Çeşni ve şekeri bir kasede harmanlayın.
    • Tavanızın dibini kaplayacak şekilde bu karışımı yayın.
    • Üzerine ikiye böldüğünüz kebaplık soğanları yerleştirin, şerker eriyip, alt kısımları karamelize olana kadar pişirin
    • Ardından arka yüzünü çevirip kısık ateşte üzerini folyo ile kapatarak 10 dk pişirin
    • Pişen soğanları yaprak yaprak ayırın ve kenara alın.
  3. Teriyaki Vinegretteli Kuzu Kulağı Salatası

    • Yıkadığımız kuzu kulaklarının ve bebek ıspanakların saplarını ayıklayın.
    • Ayıklanmış kuzu kulağı ve bebek ıspanakları soya filizi ile birlikte karıştırın.
    • Lime suyu , Knorr Teriyaki Sos'u , susam yağı ,süzme çiçek balı ve kavrulmuş susamı karıştırma kabına alıp zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın .
    • Bir kapta salata sosu ve yeşillikleri birleştirin.
  4. Patates Köftesi

    • Kaynama noktasına getirdiğiniz suyu Knorr Sütlü Patates Püresi'ne ekleyerek ocakta 3 dakika boyunca çırpma teli yarımı ile karıştırın
    • Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
    • Soğuk patetes püresinin içine tüm kuru malzemeyi ve rendelenmiş kaşkaval peynirini ekleyerek yoğurun
    • Köftelerin tanesi 30\35 gr ( toplam 20 adet) gelecek şekilde porsiyonlayıp elinizle parmağa benzer şekil verin .
    • Porsiyonlanmış köfteleri Knorr Panko ile kaplayarak 180 dereceye ısıtılmış yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartın.
  5. İsli Gravy Sos

    • Su ve Knorr Demi Glace Et Sosu’nu bir tencereye alın. Orta ateşte çırpıcıyla karıştırarak sosu çözdürün.
    • Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirin.
    • Ardından Hellmann’s Barbekü Sos, Hellmann’s Hardal, isli paprika ve toz kişnişi ekleyin. Sos homojen hale gelene kadar karıştırın.
    • Ocaktan almadan hemen önce, soğuk küp tereyağlarını ekleyin ve sosu parlatmak için tereyağları tamamen eriyene kadar karıştırın.
    • Sıcak olarak servis edin veya soğutup saklayın.
  6. Porsiyon Sunum

    • Kızarttığımız Patates Köftesinden 2 Adet tabağa alın
    • Pişirdiğimiz tavukları 1 adetten 2 dikdörtgen parça çıkacak şekilde kesin
    • Tavukları patates köftelerinin üzerine asimetrik yerleştirin
    • Hazırladığımız salatadan tavukların yanına koyun
    • Köz soğanlardan iki yaprak tabağa alın
    • İsli Gravy Sosu'nu soğan yapraklarının içine de gelecek şekilde tabağa gezdirerek servis edin
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu