Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Sloppy Joe Harcı

İsli Domates Sos

Porsiyon Sunum


Fried pizza ya da orijinal adıyla "pizza fritta", İtalyan mutfağında özellikle Napoli sokaklarında doğmuş, fırın yerine yağda kızartılarak pişirilen geleneksel bir lezzettir. Özellikle savaş sonrası dönemde, fırın imkânı olmayan mahallelerde ortaya çıkmış, ekonomik ama doyurucu bir alternatif olarak yıllarca sokak kültüründe yerini korumuştur.

Bu kültürel temelden ilhamla, siz de menünüzdeki calzone tarzı pizzaları kızartarak, onlara yeni bir boyut kazandırabilirsiniz.
İç harçta kullanacağınız peynir, sebze ya da et seçeneklerini Hellmann’s Mayonez ile hazırlayacağınız farklı dip soslarla servis ederek, klasik calzone’ları daha genç, dinamik ve paylaşmalık bir streetfood formatına dönüştürebilirsiniz.

Bu yaklaşım, menünüze hem yenilik katmanı hem de daha düşük maliyetli ama çarpıcı bir alternatif sunar. Aynı zamanda sokak ruhunu taşıyan ama şef imzası taşıyan tabaklar yaratmanıza olanak tanır.

...

Hazırlık

  1. Sloppy Joe Harcı

    • Soğan, sarımsak, turşu ve havucu yağda soteleyin.
    • Kıymayı ekleyin.
    • Rengi dönünce tüm toz malzemeleri likitlerle bir kasede birleştirin.
    • Ocaktaki malzemenin üstüne ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
    • Hafif kıvamlı olmalı ama sulu olmamalı.
    • Hafif kıvamlı olmalı ama sulu olmamalı.
  2. İsli Domates Sos

    • Fırını 210 °C’ye ısıtın.
    • Knorr Napolitan sosu geniş fırın tepsisine ince yayın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
    • 10–12 dakika fırınlayın. Kenarları karamelize olup koyulaşmalı ama tamamen kurumamalı.
    • Tavada 20 ml zeytinyağıyla sarımsağı soteleyin.
    • İsli paprika ve barbekü sosu ekleyin.
    • Fırından çıkan sosu tavaya alın.
    • Sirke, karabiber ve Knorr Sebzeli Çeşni ekleyerek 5 dakika kısık ateşte kaynatın.
    • Ocaktan aldıktan sonra doğranmış semizotunu karıştırın.
    • (İsteğe bağlı) 2–3 damla sıvı is ekleyebilirsiniz, fazla kaçırmayın.
    • Tip:- Sosu pürüzsüz yapmak isterseniz blend edin. Hafif parçacıklı rustik kalsın derseniz doğrudan soğutup kullanın.
  3. Porsiyon Sunum

    • 120 g hamuru yuvarlak şekilde (yaklaşık 15–18 cm çapında) açın.
    • Hamurun ortasına 120 g sıcak sloppy joe harcını koyun.
    • Üzerine 25 g rendelenmiş mozzarella ekleyin.
    • Hamurun kenarlarını birleştirerek yarım ay şeklinde kapatın.
    • Hafif bastırarak üstü düz bir form verin (iç dolguyu dağıtmadan).
    • Derin yağda 180–190 °C’de altın sarısı olana kadar kızartın (3–4 dk).
    • Havlu kağıtla fazla yağını alın.
    • Tabak altına 80 g ılık isli domates sosunu yuvarlak şekilde yayıp fırça iziyle açın.
    • Üzerine kızarmış pizzayı yerleştirin.
    • Kalan 10 g mozzarella rendesini sıcak pizzanın üstüne serpiştirin.
    • Dilerseniz mikro yeşillik, turşu dilimi, isli paprika yağı veya Hellmann's Sarımsaklı Mayonez ile süsleyebilirsiniz
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu