Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Baz Pilav

  • Kuru soğan, ince doğranmış 450.0 g
  • Taze Kalamar, 25 cm eninde küp küp doğranmış 500.0 g
  • Defne Yaprağı 1.0 adet
  • Beyaz şarap 400.0 ml
  • Zeytinyağı 200.0 ml
  • pirinç, Arborio 600.0 g
  • Biberiye, taze (dal) 1.0 adet

Salmorreta (Lezzeti katlamak için konsantre ezme)

Karides Suyu

Sunum


Safranlı Aioli ile Çeşnilendirilmiş Paella nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Baz Pilav

    • İncecik kıyılmış soğanı ve zeytinyağını tavaya koyup soteleyin. Kalamarı ilave edip tuz serptikten sonra kapağını kapatın.
    • 10 dakika pişirdikten sonra defne yaprağı ve şarabı ilave edin. Altınımsı kahverengi
      ve yumuşacık olana dek kısık ateşte pişirin. Tavanın kapağını kapatın.
    • Biberiyeyi ateşe tutup isli bir tat vermesi için tavadaki malzemelere ilave edin.
    • 250 g salmorreta ilave edip 5 dakika daha pişirin.
    • Pirinci ve 1 litre karides suyunu ilave edin. Daha sonra ihtiyaç olması ihtimalini düşünerek karides suyunun birazını ayırın.
    • Pirinç neredeyse pişinceye dek 12 dakika daha pişirin. Karışımın yaklaşık 300 gramını kare bir metal tepsiye en fazla 1 cm kalınlığında olacak şekilde muntazam biçimde yayın.
    • 2 dakika dinlendirdikten sonra pirincin mükemmel kıvamda olması için gerekiyorsa biraz karides suyu ilave edin. 
    • 200°C’ye ısıtılmış nemsiz fırında en az 5 dakika pirinci pişirin, gerekirse bir miktar daha karides suyu ilave edin.
    • Tepsiyi fırından çıkarıp 2 dakika bekleyin.
    • Yemeğin üstüne 2 adet pişmiş karides koyup safranlı Aioli’den azıcık gezdirip birkaç iplikçik safran ilave ederek yemeği süsleyerek tamamlayın. Yemeğin tabakta simetrik olmasına özen gösterin.
  2. Salmorreta (Lezzeti katlamak için konsantre ezme)

    • Biberleri kesip çekirdeklerini çıkarın. Biberleri ılık suya koyun ve en az 2 saat bekletin.
    • Sarımsağı tavaya koyup öldürün. Biberleri süzüp tavadaki sarımsağa ilave edin. 2 dakika pişirin.
    • Doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekene dek yaklaşık 60 dakika pişirin. Malzemeleri karıştırıp ince gözlü bir süzgeçten süzün.
    • Knorr Sebzeli Çeşni ve yeteri kadar tuz ilave • edin. Karışım, püre benzeri bir dokuda olmalı.
    • Bu ezmeyi yemeğin lezzetine lezzet katmak ve yemeği renklendirmek için kullanın.
  3. Karides Suyu

    • Karideslerin kafalarını koparıp tavada kızartın. Kızarttığınız karides kafalarını dövüp lezzetini açığa çıkarın.
    • Su ve Knorr Sebzeli Çeşni’yi karıştırıp en az 10 dakika kaynatın.
    • Elde ettiğiniz karides suyunu gerekirse pirinci pişirirken kullanın.
  4. Sunum

    • Safranlı Aioli: Sarımsak, ısıtılmış safran, bir tutam tuz ve birkaç damla zeytinyağını havanda dövüp pürüzsüz bir ezme haline getirin. Bu karışım emülsifiye olana dek karışıma azar azar mayonez ilave edin. Karışımı sos şişesine koyun.
    • Pişmiş karidesleri pilavın üzerine koyun.
    • Birkaç damla sosla süsleyip servis edin
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu