Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

SOUS VIDE DANA JAMBONU

KEMİKLİ DANA KABURGASI

EVYAPIMI SOSİS

KEÇİ PEYNİRİ MUS

  • %35'lik Süt Kreması 420.0 ml
  • Rendelenmiş Keçi Peyniri 230.0 g
  • Tuz 2.0 g

KIZARMIŞ, TOZ HALİNE GETİRİLMİŞ GÖMLEK YAĞI

  • Taze Gömlek Yağı 150.0 g
  • Tuz 50.0 g

BELLOWS PEYNİRLİ MISIRUNU GRATEN

  • Su 850.0 ml
  • Ayçiçek yağı 30.0 ml
  • Tuz 5.0 g
  • Cornmeal 250.0 g
  • Bellows Peyniri 100.0 g

TURŞU


Mısır Unu Graten Eşliğinde Kaburga, Sosis ve Dana Budu nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. SOUS VIDE DANA JAMBONU

    • Dana yanak etlerini kuşbaşı doğrayıp vakum poşetine koyun. Ördek yağı ve Hellmann’s BBQ Sos ilave edin
    • Poşeti kapatıp sous vide’de 61 °C’de, 4 saat pişirin.
  2. KEMİKLİ DANA KABURGASI

    • Dana kaburgasını kişi başı bir kalem düşecek şekilde porsiyonlayın. Eti kemiğin bir kenarından sıyırın (1/3’ü uzunluğunda).
    • Kaburgayı, ördek yağı ile vakumlu poşete koyun.
    • Poşeti kapatıp sous vide’de 61 °C’de, 4 saat pişirin.
    • Servisten hemen önce kaburgaları yağda kızartıp yemeği servis edin.
  3. EVYAPIMI SOSİS

    • Evyapımı sosis üç çeşit etten (dana, koyun) karışık sosis olmalı.
    • Sosisi porsiyonlayıp ördek yağı ile birlikte vakum poşetlerine koyun.
    • Poşetleri kapatıp sous vide’de 61 °C’de, 4 saat pişirin.
    • Poşetleri buzlu suya koyarak sosisin pişmesini durdurun.
  4. KEÇİ PEYNİRİ MUS

    • Krema, keçi peyniri ve tuzu kaba koyun. Malzemelerin hepsini karıştırma bıçağıyla, makineyi 3,5 hızına ayarlayıp 3 dakika karıştırın.
    • Karışımı sifona doldurun. Sifonunda 2 adet köpük kartuşu kullanın. Sifonu çalkalayıp servis zamanına dek buzdolabında tutun.
    • Servisten 15-20 dakika önce sifonu buzdolabından çıkarın. Kullanmadan önce sifonu iyice çalkalayın.
  5. KIZARMIŞ, TOZ HALİNE GETİRİLMİŞ GÖMLEK YAĞI

    • Gömlek yağını 1,5 saat çıtır olana dek pişirip toz haline getirin. Keçi musun üstüne toz gömlek yağı serpiştirip servis edin.
  6. BELLOWS PEYNİRLİ MISIRUNU GRATEN

    • Thermomix’e su, ayçiçekyağı ve tuzu koyup hızı 1’e ayarlayıp 100 °C’de 12 dakika kaynatın.
    • Ardından bir spatula yardımıyla mısırununu kaynamış suya ilave edin. Kapağı kapatıp hızı 2’ye ayarlayıp 100 °C’de 40 dakika, arada karıştırarak pişirin. Sona doğru Knorr Intense Flavours Roast Umami çeşnisini ilave edin.
    • Mısırunu karışımını silikon kalıplara döküp hızlıca soğuması için hızlı soğutucuya koyun.
    • Kalıptan çıkarıp streç film serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Servise dek buzdolabında bekletin.
    • Sunum için, kalıplanmış mısırunu lapasını uzun parçalar halinde kesin. Her parçanın iki yüzüne de bellows peyniri serpip salamander fırında veya pürmüz kullanarak parçaları kızartın.
  7. TURŞU

    • Su, sirke, bal, Knorr Professional Akdeniz Salata Sosu, pul biber ve tuzu çırpın. Karışımı kaynatın. Ocaktan alıp tatların birbirine karışması için birkaç dakika bekletin.
    • Her sebze çeşidini ayrı vakum poşetine koyun, hazırladığınız salamurayı ilave edip poşeti kapatın, 84 °C sous vide’de 2,5 saat pişirin. Poşetleri buz dolu bir kâseye koyarak malzemelerin pişmesini durdurun.
    • Mor lahana yapraklarını çıtır olana dek kızartın. Kâğıt havlu üzerine koyup fazla yağını aldıktan sonra tabağa yerleştirin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu