Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Kuzu İncik

Mantar Kavurmalı Firik

Fırınlanmış Kapya Biber Sosu

Muskatlı Karamelize Soğan

Yemeğin Sunumu

  • Mantar Kavurmalı Firik 500.0 g
  • Kuzu İncik 5.0 adet
  • Muskatlı Karamelize Soğan 400.0 g
  • Maydanoz, şifonad kıyılmış 20.0 g
  • Kişniş, şifonad kıyılmış 20.0 g
  • Milföy Hamuru, blok halinde 800.0 g

Yancı Sunumu

  • Paprika Sos 200.0 g
  • Ispanak Sote 500.0 g

Kuzu İncik Fatteh nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Kuzu İncik

    • Kuzu incikleri Knorr Fajita Çeşni, Calve BBQ Sos ve tuzla ovun.
    • Vakum poşetlerini hazırlayıp kuzu incikleri ve kalan malzemelerin hepsini vakum poşetlerine koyun.
    • Vakumlayıp 85°C’de 3 saat pişirin.
  2. Mantar Kavurmalı Firik

    • Sebzeleri (havuç, arpacık soğan ve sarımsak) yumuşayıncaya kadar zeytinyağında soteleyin.
    • Mantarı ilave edip karıştırın.
    • Knorr Sebzeli Çeşni, karabiber ve sonra da firiği ilave edin.
    • Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın.
    • Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  3. Fırınlanmış Kapya Biber Sosu

    • Kapya biberi ikiye bölüp çekirdeğini çıkardıktan sonra Knorr Sebzeli Çeşni, karabiber ve zeytinyağıyla çeşnilendirip marine edin.
    • Marine ettiğiniz kapya biberi bir tepsiye koyup sarımsağı ve kekiği ilave edin.
    • 190°C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika fırınlayın.
    • Sarımsağı bir kenara ayırıp fırınlanmış kapya biberi bir kâseye alın, üstünü kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kabuklarını soyun.
    • Kapya biberi sarımsakla karıştırıp tereyağını ilave edip robottan geçirin. 
  4. Muskatlı Karamelize Soğan

    • Orta boy bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Soğanı ilave edip soteleyin.
    • Knorr Sebzeli Çeşni, tuz ve muskat ile çeşnilendirin.
    • Soğan karamelize olana dek kaynar suyla deglaze edin.
  5. Yemeğin Sunumu

    • 100 g mantar kavurmalı firiği yuvarlak bir fırın kabına koyun.
    • Pişmiş kuzu inciği mantar kavurmalı firiğin üstüne koyun.
    • Kuzu inciğin üstüne 80 g muskatlı karamelize soğan koyun.
    • Maydanoz ve kişnişi ilave edip milföy hamuruyla kabın üstünü kaplayın.
    • 230°C’deki fırında 10 dakika pişirin.
  6. Yancı Sunumu

    • 40 g paprika sosunu orta boy bir tabağa koyun.
    • Sosun üstüne 100 g ıspanak soteyi yerleştirip servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu